Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mumcular Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, daha önce inşaatına başlanmış Mumcular Sanayi Sitesi’nin faaliyete geçebilmesi için bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verdi. Mevcut sanayi sitesinin mahalle içinde bulunması nedeniyle kooperatif kurularak başlatılan çalışmalar yeniden hız kazandı. Son yapılan genel kurul sonrası Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığına seçilen Cesur Öncel, yönetim kurulu ile birlikte çalışmaları hızlandırdı. Bölge ekonomisine katkı sağlaması için 20 yıl önce kurulan kooperatifin hayata geçmesinin önemli olduğunu vurgulayan Öncel, "Tarımsal kalkınma için bu sanayinin faaliyete geçmesi çok önemli. Tabi bu planlamalar 20 yıl önce yapılmış ve bir takım revizyonlara ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları belirlemek için çalışmalarımız sürüyor. Amacımız en kısa sürede bu tesisleri, günümüz koşullarına uygun hale getirerek çevreye duyarlı bir tesis olarak faaliyete geçirmek" dedi.

Bodrum Belediyesi ekipleri, kooperatif tarafından gelen talepler doğrultusunda sanayi sitesinde; çevre düzenlemesi ve yağmur sularının yer altına alınması çalışmaları yanı sıra yağmur suları için 1 km boyunca korge boru döşeme, kum ile zemin destekleme, iyileştirme ve güzelleştirme çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından faaliyete geçecek olan sanayi sitesinin bölge ekonomisine de katkıda bulunması bekleniyor.