Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi” kapanış törenine katıldı. Kırbaç, katılımcı öğretmenlere katılım belgelerini verdi. Kırbaç, Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi veren Doç. Dr. Ayşe Oğuz Ünver’e projenin hazırlanması ve uygulamasında görevli Mili Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Ayşegül Kıvrak’a, AR-GE Birimi üyelerine ve gönüllü olarak eğitime katılan yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç proje çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilgi çağının yaşandığı günümüzde eğitim sistemimizdeki temel amaç, öğrencilerimize mevcut bilgileri aktarmaktan çok bilgiye ulaşma becerilerini kazandırmak olmalıdır. Bu ise üst düzey zihinsel süreç becerileriyle olur. Ezberden çok kavrayarak öğrenme, karşılaşılan yeni durumlarla ilgili problemleri çözebilme ve bu problemleri bilimsel süreç becerileri basamaklarını kullanarak çözme, proje tabanı öğrenmenin ana unsurlarındandır. Proje hazırlamak, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen, öğrencilerin yeteneklerini kullanmaları için fırsat sağlayan, içsel motivasyonu artıran, sistematik çalışma alışkanlıkları kazandıran ve özellikle akademik başarıyı artıran çalışmalardır” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimleri” kapsamında, Fen Bilimleri ve Matematik öğretmenleri başta olmak üzere Sınıf, Fizik, Kimya ve Biyoloji öğretmenlerinin de yer aldığı toplam 83 gönüllü öğretmen eğitim aldı.