Muğla’nın Ortaca ilçesinde “53. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

27 Mart - 2 Nisan 2017 tarihileri arasında kutlanan “53. Kütüphane Haftası” törenine, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül ve kurum müdürleri katıldı.

Törende, Kütüphaneye yeni kazandırılan Okuma ve Araştırma salonunun da açılışı yapıldı.

İlçe halkının okumaya olan ilgisinden mutluluk duyduğunu dile getiren Kaymakam Ürkmezer, Kütüphaneye destek olan başta belediye olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ettiğini dile getirerek, kütüphanenin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için destek olmaya ve çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Ortaca Halk Kütüphanesi Müdürü Nuran Gökçe ise, kütüphanelerin yaşam boyu öğrenmenin en önemli unsuru olarak bir, yaygın eğitim kurumu işlevi görmesinin yanında enformasyon teknolojileri ile de iç içe olduğunu ifade etti.

İlçe Kütüphanesinin işleyişi hakkında bilgiler veren Gökçe, “Ortaca’nın kültürel, sosyal ve eğitimsel kalkınmasına katkı sunabilmek için samimiyetle çaba sarf etme gayreti içindeyiz. İlçe Halk Kütüphanesi olarak 16 bin 272 kitaplık koleksiyonumuz ile 2016 yılında toplam olarak 4 bin 535 kullanıcımıza hizmet verdik. 18 bin 780 kitabımız ödünç alınarak okundu.” diye konuştu.

Tören, yıl boyu en çok kitap okuyan isimlere İlçe Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesi ve öğrencilerin, günün anlam ve önemini içeren şiirler okumasının ardından sona erdi.