Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonalarda derece elde eden Muğla Engelsiz Sporcular Basketbol takımı ve Dalaman-Ortaca Futsal takımları Muğla Valisi tarafından ödüllendirildi. Valilik Özer Türk salonunda düzenlenen törene 20-23 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Ege Bölgesi şampiyonasında 3’üncülüğü elde eden Muğla Engelsiz Spor kulübü Basketbol takımı ve 24-27 Ekim tarihleri arasında yine Antalya’da düzenlenen Dalaman Ortaca Bölgesi Engelliler Futsal takımı oyuncu, antrenör ve kulüp başkanları katıldı.

Vali Amir çiçek, çok özel bir tören gerçekleştirdiklerini belirtirken, özel törenin özel sporcularının başarılarını kutladığını açıkladı. Vali Çiçek, “Ben bu ödülleri vermekten çok mutluyum. Ödül alacak sporcularımız engelli olmalarına rağmen, engelleri aşarak spor yapıyorlar ve derecede elde ediyorlar. Ben bu ilin valisi olarak bu gençlerimizi bu çocuklarımızı gösterdikleri bu başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

Vali Amir Çiçek, Türkiye ikincisi olan ve Dalaman-Ortaca Futsal takımı ve Ege Bölgesi üçüncüsü olan Muğla Engelsiz Sporcular Basketbol takımı oyuncuları ile antrenörlerini ödüllendirdi. Ödül törenine ‘Sağlık Bizim Yaşam Tarzımız’ programı kapsamında Muğla’ya gelen 7 ülkeden gençler de katıldı.