Muğla Milas’ta muhtarlara referandum sürecini anlatan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir” açıklamasına cevap verdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Milas’ta muhtarlarla bir araya geldi. Öztürk ve beraberinde bulunan AK Parti Milas Başkanı Levent Akyer ve yönetim kurulu üyeleri, referandum süreci hakkında Milaslı muhtarlara bilgi verdi.

Milas Muhtarlar Derneği binasında, muhtarlarla bir araya gelen Vekil Öztürk; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir.” açıklamasına tepki gösterdi.

Muhtarlara referandum sürecini anlatan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Verdiğiniz yetkiye göre bir KHK’lık işiniz var. Belediyeleri kapatamazlar ama muhtarlıklar yerel yönetim değildir. Muhtarlıkları isterse bir kararname ile kapatabilir.” şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını anlatarak, şunları söyledi “Söylenenler akıl ve mantık dışı böyle bir şey olamaz. Tam tersine halkımızın gözü kulağı olan muhtarlarımız, AK Parti döneminde Cumhurbaşkanımızın ve bizlerin ilgisine mazhar oldular. Bizler her zaman muhtarlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Birileri sayın Cumhurbaşkanımızın ve bizlerin siz muhtarlarımıza verdiğimiz önemin farkına varmışlar ve mesnetsiz şeylerle bizimle sizlerin arasını açmaya çalışıyorlar.”

Muhaliflerin, ‘Padişahlık geliyor’ söylemine sert çıkan Öztürk şunları kaydetti “Ben sıradan bir insanım. Eğer ben bugün buraya, milletvekili olarak gelebiliyorsam; bu demokrasinin, mili iradenin ve hepsinden önemlisi de cumhuriyetin bize kazanımıdır. Hangi hain, hangi alçak cumhuriyeti yıkacağımızı söylüyorsa, o yalancının tekidir! Bu 18 maddenin içerisinde, cumhuriyet rejimi değişikliğiyle ilgili tek bir madde yoktur.”

Memleket sevdalısı olduklarının altını çizen Öztürk, “Ülkeyi sevmek, cumhuriyeti sevmek ülkenin kaynaklarını artırmakla olur. Bizim artık 100’e yakın kendi insansız hava aracımız var. Bugün kendi torunlarımız, Türk mühendislerimiz her türlü işi yapıp, satar hale geldi. Ülkeyi sevmek, gücüne güç katmakla olur. Biz, Türkiye sevdalısıyız. Almanya, Hollanda ve diğer ülkelerin bize yaptığı şeylerin arkasında ‘Güçlü Türkiye’ var. Artık eğilmeyen, laf dinlemeyen ve diz çökmeyen Türkiye var. Ben mesela Milas Belediyesini istemiyorum ama millet seçmiş, benim başımın üstünde yeri vardır.” dedi.

Muhtarlara konuşan Öztürk ayrıca, 18 madde içerisinde bulunan en büyük yeniliğin; milletvekillerinin kendi bölgelerinin sorunlarını yansıtacak olan kanun tasarısını vermesi olduğunu kaydetti.

Öztürk, muhtarların referandum süreci hakkında merak ettiklerini cevapladıktan sonra oradan ayrıldı.

Muhtarlar ziyaretinin ardından Öztürk, Milas Çevre ve Arı Koruma Derneğini ziyaretinde ise Muğla’nın farklı ilçelerinden Milas’a gelen çevrecileri dinledi.

Öztürk, çevrecilerin istek ve taleplerini önümüzdeki günlerde Muğla’yı ziyaret etmesi beklenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ileteceğini ifade etti.

Öztürk, Muğla’nın sahip olduğu doğal zenginliklerin koruması konusunda duyarlı olmaya devam edeceğini de ifade etti.

Bu arada Milletvekili Öztürk, beraberindekilerle Milas’ta bulunan; TARİŞ, Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım ve Satış Kooperatifi, Avcılar ve Atıcılar Derneği’nin de aralarında bulunduğu STK’ları ziyaret ederek referandum sürecini anlattı ve görüş alışverişinde bulundu.

Öztürk, AK Parti Milas Başkanlığını ziyaretinde ise vatandaşlarla sohbet ederek referandum konusunda merak ettiklerini cevapladı.