Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Spor Bir Yaşam Tarzıdır" etkinliklerinin üçüncü etabı, Ortakent Yahşi Mahallesi Sahili ile Camel Beach arasında gerçekleştirildi.

Etkinlikte sporseverlerle birlikte yürüyüş yapan Başkan Mehmet Kocadon; daha pozitif, zinde ve dengeli bir yaşam için tüm vatandaşları spor yapmaya davet etti. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği "Spor Bir Yaşam Tarzıdır" etkinliklerinin üçüncüsünde, Ortakent Yahşi Marina’dan başlanarak Camel Beach’in sonuna kadar gerçekleştirilen yürüyüş, tekrar Ortakent Yahşi Sahili’nde son buldu. Hafta sonu gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumartesi günü sabah saat 08.00’da başlayan yürüyüş, 6 kilometrelik parkur boyunca yaklaşık 1 saat sürdü. Yürüyüş güzergahında verilen kısa molada, spor eğitmeni eşliğinde ısınma egzersizleri ile kas esnetme hareketleri yapıldı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Bodrum Belediyesi görevlileri tarafından katılımcılara çay ve simit ikramında bulunuldu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, sporun öneminden dolayı her hafta farklı noktalarda düzenlenen yürüyüşler ve yürüyüş sonu nazik ikramları için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile belediye personeline teşekkür etti.

"AMACIMIZ; SPOR ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRARAK SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise neredeyse haftanın her günü spor yaptığını, sporun kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu belirterek, "Sağlıklı bir yaşam için spor şarttır. Bodrum Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Daha pozitif, daha zinde ve daha dengeli bir yaşam için, stresten uzak kalmak için spor mutlaka hayatımızın bir parçası olmalı. Bu nedenle hem Mehmet Kocadon olarak, hem Bodrum Belediye Başkanı olarak spora desteklerimi sürdürmeye devam edeceğim. Özellikle çocuklarımızı küçük yaşlarda spora yönlendirmemiz; onların zihinsel ve ruhsal gelişimleri açısından, kötü alışkanlıklara yakalanmamaları açısından büyük önem taşıyor. Bunun için de Bodrum Belediyesi olarak sporun her dalını, elimizden geldiğince, 7’den 70’e tüm halkımıza sunmaya çalışıyoruz. ’Spor Bir Yaşam Tarzıdır’ etkinliklerini de bu sebeple düzenlemekteyiz. Halkımıza spor yapma alışkanlığını kazandırmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz" dedi.