Fethiye’de 2014 yılında yapılan kara ve denizdeki turizm amaçlı sportif faaliyetler Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığındaki komisyonda değerlendirildi. İlçe Sportif Turizm Kurulu, 2015 yılında yapılması gereken çalışmalar hakkında da görüş alış verişinde bulundu.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında yapılan Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet toplantısında komisyonlar oluşturularak sorunlar belirlenip 2015 yılında sorunsuz bir sezon geçirilmesi amaçlanıyor. Kaymakam Ekrem Çalık Babadağ’dan sportif amaçlı yamaç paraşütü uçuş sayısının 2014 yılında Kasım ayı sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 30 artış kaydederek 91 bin 500’e ulaştığını söyledi.

Kaymakam Ekrem Çalık, “Bugünkü toplantımızda turizm amaçlı sportif kurulunun üç dalı birden masaya yatırıldı. Önce su üstü sporları gezi tekneleri, tur tekneleri, ikincisi su altı sporları, üçüncüsü de kara sporları. Toplantı amacımız 2014 yılında ortaya çıkan sorunları yani 2014 yılını değerlendirip 2015 yılında alınması gereken tedbirler nelerdir bunlara masaya yatırdık. 2014 yılında neler yaşadık sıkıntılar nedir çözüm önerilerini nedir biz bu toplantıda çalışma grupları oluşturup üzerinde çalışıp tekrar daha ayrıntılı bir toplantı yapmayı hedefliyoruz. Bu seneki rakamlar genel olarak istatistikler geçen yılla aynı. Babadağ yamaç paraşütü sporlarında çok belirgin bir artış var. Bu artış % 30 yani bu genel rakamın içinde kendini belirgin olarak hissettiren Babadağ yamaç paraşütü. Bu konuda alınan bir çok tedbirler var" dedi.

Kaymakam Çalık "Çalışmalar var, yönergeler var, yapılan bu çalışmalardan dolayı pek çok şikayetler de var tabi ama sonuçta Babadağ yamaç paraşütü bir markalaşma süreci var. Alınan tedbirler sonuç verdi. İlçeye gelen turist sayısı aynı olmakla beraber o sektörde ciddi bir artış var. Bizim hep söylediğimiz Fethiye’de çeşitlilik çok fazla. Bu çeşitliliği fazla marka haline de değer olarak ortaya koyduğumuzda her zaman müşterisi mevcuttur. Yeter ki bu değerlerin ederini kaliteli ve nitelikli bir şekilde sunalım. Müşterisi de nitelikli olsun. Aynı turist sayısı da olsa daha çok gelir getirir. Yaşanılan sıkıntılar sektörle de konuşulacak. Arkadaşlarımız gruplar halinde görev alacaklar. Sektörlerle konuşularak yaşanan sıkıntılar nelerdir çözüm önerileri nelerdir, bu kış sezonunda da önümüzdeki sezon da bu çalışmaları yapacağız. Kasım ayı sonu itibarıyla Babadağ’a çıkış sayısı 91 bin 500. Burada değerlendirme yaparken güvenliği ön planda tutmamız gerekir. Can güvenliğini tehdit etmiyorsa, başkasının hakkını ihlal etmiyorsa, bu parkurların artmasında bir sakınca yok. Faaliyetler artsın çeşitlilik artsın arzumuz o fakat can güvenliği ilk şarttır” dedi.