Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ’ye devredilen ve TOKİ tarafından 12 Şubat 2014 tarihinde ihalesi yapılan 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temeli 16 Kasım Pazar günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılması bekleniyor.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 16 Kasım tarihinde Bodrum Ak Parti İlçe Kongresine katılmadan önce 10 yıl önce inşaatı başlayan ve inşaatı tamamlanan 50 yataklı Dalaman Devlet Hastanesi açılışı ve ardından 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temelini atmasının beklendiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Dalaman’dan sonra Menteşe ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden Muğla Sıtkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin temelini atacak. Bakan Müezzinoğlu, temel atmanın ardından Bodrum’a geçecek ve burada AK Parti Bodrum İlçe kongresine katılacak.

750 İŞ GÜNÜNDE TAMAMLANACAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 114 milyon 270 bin lira ve KDV ile ihale edildi. Yüklenici firma TOKİ ile 14 Nisan’da sözleşme imzaladı. 500 yataklı, üç acil servisi bulunan Hastane, 20 ünitede 25’er yatak ile hizmet verecek. 750 iş gününde tamamlanması beklenen Hastane tamamlandığında bölgenin sağlık açısından diğer illere naklini kesmesi bekleniyor.