Kardeş şehir Tunus’un Cerbe (Djerba) Adası, Houmt Souk kentinden Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Tunuslular, ziyaretin son günü Turgut Reis’in yaşadığı toprakları da ziyaret etti.

Aralarında Amiral Turgut Reis’in torunlarının da yer aldığı Tunuslu heyet, Bodrum ziyaretlerini Tunusluların İspanyol deniz korsanlarından kurtulmalarını sağlayan Büyük Türk Denizcisi Amiral Turgut Reis’in doğduğu toprakları ziyaret ederek sonlandırdı. Tunuslu misafirler, Bayrak Tepesi’ne çıkarak Turgutreis Mahallesi manzarasına karşı hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bodrum Belediyesinin davetiyle iki şehir arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla ilçeye gelen Tunuslu heyet, Bodrum’un çeşitli yerlerine yaptıkları ziyaretlerin ardından kendilerini misafir eden belediye yetkilileriyle veda yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Bodrum Belediye Meclis Üyesi Osman Küçükyüzbaşı, Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Emlak ve İstimlak Müdürü Hamit Kocaman, Cerbe (Djerba) Adası Belediye Başkanı Foued Haffouz, Tunus - Turgut Reis’in Ayak İzleri Derneği Başkanı Radhi Durghout (Turgut), Türk - Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke, Türk - Tunus Dostluk Derneği 2. Başkanı Emekli Büyükelçi Mohammet Mehrezi, Tarihçi Djerba Guellela Etnografya Müzesi Kuratörü ve aynı zamanda Houmt Souk Belediyesi Başkan Yardımcısı Houcine (Hüseyin) Tobji ile Houmt Souk Belediyesi yetkililerinden Houcine (Hüseyin) Daghtas, Mohammet Zammouri ve Mongi Ben Abdallah’dan oluşan Tunuslu ve Türk misafirlerin yanı sıra Amiral Turgut Reis’in torunları katıldı.

Bodrum Belediyesi ve D-Marin Turgutreis’in organizasyonuyla gerçekleşen yemekte belediye yetkilileri ve Tunuslu heyet, hoş sohbetler ederek, iki şehir arasındaki dostluk bağlarını kuvvetlendiren kardeş şehir projesinin daha da geliştirilmesini sağlamak adına fikir alışverişinde bulundu. Yemeğin ardından kaldıkları otele geçen heyet, günün sabahında ise iki farklı gurup halinde Bodrum’dan ayrılarak ülkelerine döndü.