Muğla’nın Bodrum ilçesinin kültürel değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen "Bodrum Türküleri ve Yöre Gecesi-2" adlı etkinliğe Bodrum’un kardeş şehri Tunus Djerba Adası’ndan Bodrum’a gelen Tunuslu misafirler de katılacak.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, geçen yıl ilki gerçekleştirilen "Bodrum Türküleri ve Yöre Gecesi’nin" ikincisini 06 Kasım Perşembe günü saat: 20.00’da Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirecek. Bodrum’un kültürel değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Turgutreis Halk Ozanı Erol Özkaplan ile Bodrumlu Eczacı Yücel Ziylan da destek veriyor. Etkinliğe Bodrum’un kardeş şehri olan Tunus Djerba Adası Houmt Souk Belediyesi Kardeş Şehir heyeti de katılarak Bodrum ve kendi kültürleri arasında bir bağ kuracak.

Her birinin ayrı bir hikayesi ve ayrı bir kültürel zenginliği olan türküleri, şiirleri, yöresel oyunları ile birçok uygarlığa da ev sahipliği yapmış Bodrum; özünden, sözünden, türkülerinden, şiirlerinden, halk oyunlarından hiçbir zaman ödün vermeyerek gelenek ve göreneklerini günümüze kadar yaşatmaya çalışmıştır. Bu amaçla düzenlenen "Bodrum Türküleri ve Yöre Gecesi-2" adlı etkinliğin; Bodrum’a has türküler, halk oyunları, temsili kına gecesi, gün yüzüne çıkmamış nostaljik fotoğrafların gösterimi ve Erol Özkaplan’ın şiirleri ile kültürümüzün doyasıya yaşanacağı, büyüklerimizin geçmişimizi yad edeceği ve çocuklarımıza da örnek teşkil edecek bir etkinlik olması amaçlanıyor