Kış mevsiminde don olaylarının sıkça görüldüğü Muğla’da, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü sayaçların donmaya karşı korunması gerektiğini belirterek bu konuda vatandaşları uyardı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçları ve tesisatlarının donduğunu belirtti.

Kış mevsiminde birçok vatandaşın don olayları nedeniyle mağdur olduğunu vurgulayan Ülgen, “Sayaçların korunması ve bakımı vatandaşların görevidir. Abone sahiplerinin mağdur duruma düşmemeleri için çok soğuk havalarda sayaçların bulunduğu yerleri ısıya yalıtımlı malzemelerle muhafaza etmeleri gereklidir. Sayaçta, bağlantı yerlerinde veya vanalarda su sızıntı olması halinde derhal MUSKİ’ ye bildirerek arızanın giderilmesini sağlamalıdırlar” şeklinde konuştu.

Vatandaşların su sayaçlarının donması konusunda doğru bildiği birçok konunun yanlış olduğunu belirten Ülgen, “Bunların başında donan su sayacına sıcak su dökülmesi geliyor. Donan su sayaçlarına sıcak su dökmek veya ateş tutmak, sayaca sert bir cisimle vurmak doğru değildir. Bu uygulamayı yapmak, çeşmelerin ve boruların patlayıp daha büyük maddi hasarların oluşmasına neden olur. Donan su sayaçlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir. Vatandaşlar bu durumda 444 48 01 nolu çağrı merkezimizi arayarak destek alabilirler” dedi.