Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, valilik konutunda geçen yıl başlattığı şehit yakınları ve gazilere iftar geleneğini bu yıl da sürdürdü. Menteşe’deki şehit yakınları ve gazilere verilen iftar yemeğine Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşleri, Muğla Müftüsü Abdurrahim Koçak, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İftar davetine katılan misafirleri ile yakından ilgilenen Vali Çiçek ve eşi, katılım için herkese teşekkür etti. İftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, iftar sonrası konuşan Vali Çiçek, “Valilik konağı herkese açıktır. Biz bu iftar davetini başka yerde de verebilirdik. Ama istiyoruz ki, Konak herkese açık olsun. Özellikle şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, buralar sizin yerleriniz. Bu iftar yemeğini özellikle burada vermeyi, geçen sene de vermiştik, bu sene vererek bunu geleneksel hale getiriyoruz. İştirak ettiğiniz, katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Acizane bir hediyemiz olacak. Bu da anlamlı bir şey olacak. Hediyemiz çok önemli. Herkese Türk Bayrağı hediye edeceğiz. Bizim için Türk Bayrağı en önemli yerde saklayacağımız, muhafaza edeceğimiz ve koruyacağımız şey. Şehitlerimiz o bayrağımız için, vatanımız için canlarını vermiştir. Türk Bayrağımızın yanında bir de Kur’an-ı Kerim hediye edeceğiz. Özellikle bu ikisi çok çok önemli. Kabul buyurursanız bizleri çok çok mutlu edersiniz. Şu bahçeye sizler bir değer veriyorsunuz. Şu bahçede sizler oldukça burası daha güzel oluyor, daha anlamlı oluyor. Bu bahçeler, bu konaklar gerçekten sizler içindir. Sizleri buraya sadece iftar yemeklerinde değil, her zaman bekliyorum. Eşim hanımefendi ile her zaman burada sizleri ağırlamak isteriz. Ağırlar isek biz o zaman mutlu oluruz. Yoksa buranın kapısında nöbetçi bekleyecek, aman kimse girmesin değil, herkes girecek. Vatandaş da gelecek, çünkü biz selam veriyoruz, selam da alacağız. Öyle bir özelliğimizi var bizim” dedi.

Diyanet Muğla’dan 21 şehit yakınını Hacc’a gönderiyor

Vali Amir Çiçek şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeğinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Muğla’dan 21 Şehit yakınını Hacc’a göndereceğini de belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Muğla’dan 21 şehit yakınımızı bu yıl Hacc’a gönderiyor. Allah şimdiden Hacc’a gidecek şehit yakınlarımızın ibadetlerini kabul etsin. Güle güle gitsinler, hayırlısı ile dönsünler” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, şehit yakınları ve gaziler için hazırlanan Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’i misafirlerinin oturdukları alana giderek teslim ettiler.