Muğla Yatağan ve Kemerköy’deki termik santrallerini 18 Nisan 2014 tarihi itibariyle 2.671 milyon dolara satın alan Yeniköy Kemerköy A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, gerek bu santrallerde çalışanların gerekse vatandaşların kamuoyunda üretilen bazı dedikodulara itibar etmemelerini ve her iki santralde çalışan herkesin haklarının sonuna kadar korunacağını belirtti. Çalışanlara ‘mesai arkadaşlarım’ diye seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, “Çalışanlarımızın her türlü kazanılmış haklarına saygımız sonsuz olup bunun aksine hareket etmek gibi bir düşüncemiz yok. Kadrolu personelimizin yanında hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler de işlerine devam edecek” dedi.

Kemerköy Termik Santrali, Yeniköy Termik Santrali ve Yeniköy Linyit İşletmeleri ile ilgili olarak 18 Nisan 2014 tarihinde nihai pazarlık görüşmelerinin sonuçlandırılmasından sonra ÖYK onayı alınarak Resmi Gazete’de yayınlandığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen “Bu süreçlerin ardından da ilgili kanunların ve ihale şartnamesinin tanımladığı diğer yükümlülüklerimizi de zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirdik” dedi.

“ÇALIŞANLARIN TÜM HAKLARI KORUNACAK”

Muğla’da yüzerce kişinin istihdam edildiği Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri’nin özelleştirilmesinin ardından gerek çalışanların gerekse yakınlarının endişe duyacakları hiçbir durumun söz konusu olmadığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen soruları cevapladı. “Bölgede santral ve maden işletmelerinde çalışan işçilerin ve mevcut sendikaların zaman zaman özelleştirmeye karşı direnişleri hakkındaki düşünceleri ve devralma sürecinde çalışanlarınıza yönelik nasıl bir yaklaşımları olacağı” konusundaki sorulara cevap veren Serhat Çeçen, “Burada çok açık yüreklilikle şunu belirtmek isterim; bu işletmelerde çalışan kardeşlerimizin, mesai arkadaşlarımızın endişe etmelerine neden olacak hiçbir düşüncemiz ve uygulamamız yoktur ve olmayacaktır. Kendilerinin her türlü kazanılmış haklarına saygımız sonsuz olup bunun aksine hareket etmek gibi bir düşüncemiz yok. Ayrıca devir süreci ve sonrasında izlenecek süreçler hem kanun koyucu hem de ihale şartnamesinde çok net bir şekilde tanımlanmıştır, dolayısıyla işçi kardeşlerimizin bu konularla ilgili zaman zaman yapılacak kötü niyetli, olumsuz spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ediyorum.

Gerek grubumuzun gerekse de ortağımızın çok çeşitli sektörlerde (inşaat, turizm, enerji vb.) sahip olduğu firmaları ve işletmeleri ile istihdama ve ülke ekonomisine katkısı ortadadır. Yürütülen tüm projelerde iş ve işçi sağlığı ve güvenliği konusu bizler için öncelikli ve önemli gündem olmuştur. Sürdürülebilirliği 40 yılı aşkın bir süredir test edilmiş ve bu testi başarıyla geçmiş yatırım gruplarımızın bu misyonlarının somut yansımalarını da hep birlikte Yeniköy ve Kemerköy işletmelerinde de göreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz burada çalışanlarımızla herhangi bir çıkar çatışmasına girmeyeceğimizi aksine hedeflerimizin örtüştüğü bir geleceğimizin olduğunu düşünüyoruz; zira üretim süreçleri içerisinde en önemli gücü çalışanlarımız oluşturmaktadır. Çalışan kardeşlerimizin, mesai arkadaşlarımızın yasal örgütlenme çatısı olan Sendikalar; çalışma hayatını düzenleyen Kanun ve Yönetmeliklere uygun çağdaş bir iş organizasyonu içerisinde önemli bir yere sahiptir. Gayet iyi biliyoruz ki güvenli, kesintisiz, verimli, çevreye saygılı, iş ve işçi sağlığı ve güvenliğine önem veren bir üretim süreci içinde en önemli pay tartışmasız çalışanlarımıza ait olacaktır. Bu süreçlerde sendikalarımızla da diyalog halinde ve uyum içinde çalışacağız bunun da çalışanlarımızın verimliliğini artıracağına ve iş barışına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

“FİRMA ÇALIŞANLARI DA İŞLERİNE DEVAM EDECEK”

Firmada kadrolu çalışanların yanı sıra hizmet alımı yoluyla da çok sayıda çalışanın bulunduğunu ve bu çalışanların da işlerine devam edeceğini belirten Çeçen, “Üretimin sürekliliğini sağlamak için hizmet alımı yoluyla yani taşeron sistemi ile istihdam edilen personelin katkılarının ne denli önemli olduğu açıkça görülmektedir. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi devirden sonra da bu çalışanlarımıza ihtiyaç duyulacak ve üretimin vazgeçilmez unsuru olmaya devam edeceklerdir. Samimiyetle belirtmek istiyorum ki endişeye kapılmalarına gerek yoktur” diyerek tüm çalışanların rahat olmasını ve herkesin işine devam edeceğini belirtti.