Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, Muş’a hızlı tren hattının gelmesi ve acemi birliğinin kurulması ile ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Sivas-Erzincan hızlı tren hattının bitmesi ile birlikte hız tren hattının Erzincan-Yedisu-Karlıova-Varto-Muş güzergahında da yapılacağını açıkladı. Işık, “Hızlı tren Allah nasip ederse Sivas-Erzincan hattı bittikten sonra Erzincan-Yedisu-Karlıova-Varto-Muş güzergahında Muş’umuza gelmiş olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız ve görüşmelerimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Şehrimize hızlı tren hattının gelmesiyle Muş-Ankara arası 4,5-5 saate inmiş olacaktır. Acemi birliğinin gelmesiyle ilgili ise, gerek Sayın Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz Beyle, gerekse Genelkurmay 2’inci Başkanımızla defaten görüşmelerimiz olmuştur. Konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nca herhangi bir çalışma başlatılırsa bizler tekrar girişimlerimize başlayacağız” dedi.

Tek amacının millete hizmet etmek olduğunu vurgulayan Işık, “Bizim tek bir amacımız var millete hizmetkâr olmak; hükümetimizin hizmetlerini en iyi şekilde şehrimize gelmesi konusunda samimiyetle konuları ele alarak takip etmektir. Halkımızın hizmetlerin en iyisine layık olduğunu beyan ederek sizlere layık olmak adına emin adımlarla, onurla, şerefle yolumuza devam etmekteyiz. Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) yeni yurt yapımı ve şehir stadı yapımı konusunda arsa tahsis işlemlerinde ve hizmetlerin her kademesinde yapılan çalışmalarımızda bizlere katkı sağlayan başta Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy olmak üzere tüm kurumlarımızda sorumluluk makamında bulunan herkese, emeği geçen tüm AK partili mensuplarımıza ve üçüncü şahıslara teşekkürlerimi sunarım. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, yeni yılın tüm insanlığa ve özellikle Muş’umuza hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.