Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, özel bir televizyon kanalındaki programa konuk olup, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, özel bir televizyon kanalının canlı yayın programına katılarak Muş’ta yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Asya, başkanlık döneminde yaptığı çalışmaları ve bundan sonraki süreçte yapacağı projeleri canlı yayında izleyenlere aktardı. Su ve kanalizasyon sorunundan katık atık tesisi çalışmasına, yapılacak yeşillendirme çalışmalarından otopark sorununa, kent meydanında otopark alanları oluşturulmasına kadar birçok önemli konuda açıklama yapan Başkan Asya, “Belediye altyapı ve üst yapı projeleri çok büyük bütçeli yatırım projeleridir. Halkımıza öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, bu tür yatırımlar uzun vadeli, köklü çözümler üretmektedir, bu nedenle finansmanın sağlanması özel bir çaba istemektedir ve son 3 aydır bu alanlarda ilimize hibe getirilmesi için uğraş vermekteyiz ve çalışmalarımızın bir kısmından netice aldık, halen çalışmalarımız devam etmektedir. Diğer bir husus ise bu tür projelerin hayata geçmesi uzun bir zaman almaktadır. Her bir projemiz için öncelikle en az 5-6 ay sürecek teknik projelendirme süreci, ihale süreçleri akabinde inşaat çalışmalarının başlaması ve tamamlanması en az 2-3 yıllık süreçlerdir” dedi.

Su ve kanalizasyon sorununu kökten çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Asya, “Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Hibe Programı’na ‘Su ve Kanalizasyon Şebekemizin Yenilenmesi ve Arıtma Tesislerinin Kurulması Projesi’ teklifi sunduk. Projemizin 2017’de başlatılması kabul edildi, fakat biz kabul etmedik, bu yıl başlatılması için Başbakan ve Bakan nezdinde lobi çalışmalarımız devam etmektedir. Bir yandan da sürecin hızlı işlemesi için elimizde en kısa zamanda teknik projesinin olması adına İller Bankası’na yüzde 50 hibe destekli proje başvurusu yaptık ve şu anda projesi yapılmaktadır. En geç 2015 Mayıs ayında projesi hazır olacaktır. Özetle, 2015 yılında su ve kanalizasyon şebekemizin tamamının yenilenmesi, mümkünse tamamı hibeyle, değilse borçlanmayla da olsa çözümü sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Belediye tarafından yapılan ve şu an kullanımda olan otopark ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, Muş Belediyesi’nin ilk defa kendi döneminde otopark yaptığını sözlerine ekledi.

Muş’ta yeşil alan ve Kent Meydanı oluşturmak için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Asya, eski devlet hastanesi yerinin tahsisini beklediklerini söyledi. Eski hastanenin belediyeye tahsis edilmesi için Sağlık Bakanlığı’na talep yazısı yazdıklarını ifade eden Başkan Asya, “Eski hastane yerinin belediyemize tahsis edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’na talep yazısı yazdık ve cevap beklemekteyiz. Tahsisi sağlandığında, bu alanı kentin simgesi olacak şekilde değerlendireceğiz. Şehir Stadyumu’nun yerinin yeşil alan olarak değerlendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yazı yazılmış ve bizzat Sayın Bakanla görüşülmüştür. Alanın belediyemize tahsisi ve projesinin Bakanlık tarafından yapılması konusunda girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Ahmed-i Hani Parkı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na proje hazırladıklarını ve bu alanın yeşillendirilmesi, çevre düzenlemesi ve çocuk oyun parkı için 200 bin TL hibe aldıklarını vurguladı.

Diğer çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, konuşmasının sonunda ‘Burası Muş’tur türküsünün Muş’a ait olduğunu ve TRT repertuarında da türkünün Muş türküsü olarak kayıtlı olduğunu sözlerine ekledi.