Muş Belediyesi tarafından yapımı devam eden Karni Deresi Rekreasyon Projesinde son aşamaya gelindi. Çalışma alanını gezen Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım’a projenin tanıtımını yaptı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Aziz Yıldırım ile birlikte belediye tarafından çalışmaların yapıldığı Karni Deresi Rekreasyon alanında incelemelerde bulundular. Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, İl Müftüsü Alettin Bozkurt, belediye birim amirleri ve teknik ekiplerinin de eşlik ettiği Vali Yıldırım’a, Başkan Asya tarafından projenin tanıtımı yapıldı. Başkan Asya, Muş Belediyesi tarafından hazırlanan ve bir kısmı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon Projesi hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verdi.

Karni Deresi’nin ıslah edilerek modern bir mesire alanı haline getirildiğini ifade eden Başkan Asya, yoğun çalışmalar sonucunda projenin son aşamaya geldiğini söyledi. Vatandaşların doğa ile baş başa vakit geçirebileceği güzel bir ortamın oluştuğunu kaydeden Başkan Asya, atıl halde bulunan Karni Deresi’ni cazibe merkezi haline getirdiklerini belirtti. Başkan Asya, “Modern bir kent ve yaşanabilir bir Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal alanını hayata geçiriyoruz. ’Karni Deresi Uygulama Projesi’ içerisinde yer alan kafeteryalar, çocuk oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor oyun alanları, halı saha, basketbol sahası, havuz, büfeler, anfi-tiyatro halkımıza hizmet verecek. 86 bin metrekare alana sahip olan projenin tamamlanması ile Muş bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip olacak” diye konuştu. Çalışmalarından dolayı Başkan Asya ve ekibine teşekkür eden Vali Yıldırım, belediyenin çok iyi hizmetlerinin olduğunu belirterek, Muş’u daha iyi bir konuma getirmek için elbirliği ile çalışacaklarını ifade etti.

Yapılan incelemelerin ardından Vali Yıldırım, Başkan Asya ve beraberlerindeki heyet, proje kapsamında yapılan camide öğle namazını kıldılar.