Muş’ta faaliyet gösteren eğitim sendikaları ile bir araya gelmek için çeşitli ziyaretlere başlayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Fatih Cengiz, Eğitim-Sen Muş Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Eğitim-Sen Başkanı Mustafa Demiraydın ve sendika yöneticileri tarafından karşılanan Cengiz’e TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentürk de eşlik etti. Muş’taki eğitim durumu ve sendikanın çalışmaları hakkında bilgi alan Cengiz, MUŞ TSO olarak her yıl eğitime katkı sağlamak adına öğrencilere giyim yardımında bulunduklarını anlattı.

Muş Sivil Toplum Platformu çalışmalarına da oda olarak katkıda bulunduklarını belirten Cengiz, kentin sorunlarına ışık tutacak, yol gösterecek çalışmalara her zaman katkı sağladıklarını ifade ederek, Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Muş’taki diğer sivil toplum kuruluşları ile sürekli iletişim içerisinde olduklarını ve koordineli çalıştıklarını söyledi.

Eğitim-Sen yöneticilerinin eğitime daha fazla destek verilmesi gerektiğini ve STK olarak Kobani ve Rojava gibi toplumu ilgilendiren konularda TSO’nun da diğer STK’larında duyarlı olması yönündeki söylemlerine yanıt veren Cengiz, TSO olarak Kobani’ye çeşitli yardımlar yaptıklarını ve Muş’ta düzenlenen yürüyüşe katıldıklarını hatırlattı.

Şehrin sorunlarını, eğitimin sorunlarını bir araya gelerek konuşmakta fayda olduğunu ve MUŞ TSO olarak buna her zaman açık bir kurum olduklarını belirterek, “Herkesten, her kesimden daha fazla barışı isteyen kesim iş dünyasıdır. Sermaye ürkektir. İşadamları huzurun ve barışın olması için herkesten daha fazla duyarlı olmak zorundadır. Barışın olmadığı hiçbir yerde ekonominin iyileşmesi, kalkınmanın olması mümkün değildir. Muş TSO’nun bütçesi kısıtlıdır. Buna rağmen her yıl öğrencilere yönelik desteklerimiz var. Muş TSO olarak hiçbir öğrencimize burs veremiyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Muş Lalesi Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği’ni kurarak öğrencilerimize burs vereceğiz. İlk etapta bin kişiye burs vereceğimizi söyledik. Talep beklentilerimizin üstünde oldu. 2 bin 44 öğrenci başvuruda bulundu. Almış olduğumuz bir kararla Muş kütüğüne bağlı olup burs başvurusu yapan tüm öğrencilere burs vereceğiz. Bazı öğrencilerimizin hesap numarasında sıkıntı var. Bu hafta içerisinde ilk burslarını ödemeyi düşünüyoruz. Onlara aktarılacak para hazır. Sadece öğrencilerin hesap numaralarında sıkıntı var” diye konuştu.