Muş’un Bulanık ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törene Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Eyüp Karakaya, Bulanık Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Aras Kurtuluş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Bulanık Stadı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyledi. Şahin, “Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır” dedi.

Cumhuriyetin ifade özgürlüğü, birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden Şahin, “Cumhuriyet, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu çağdaş bir yönetim biçimidir. Unutmayalım ki cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu cumhuriyet, bu vatan hepimizindir. Etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her vatandaş cumhuriyetin teminatı altındadır. Bundan dolayıdır ki 91. yıl dönümünde cumhuriyeti aynı duygu birliği ve gururla hep birlikte heyecan ve coşku içinde kutlamaktayız. Bu anlamlı günde istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafında hediyelerin verilmesi, şiirlerinin okunması ve resmigeçit töreni ile sona erdi.