MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi” kapsamında okula gitmeyen kız çocukları için kolları sıvadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, yürüttükleri projelerle Bulanık’ta kız çocuklarının okullaştırılması oranında ciddi bir artış olacağını ve Avrupa Birliği’ne sunmuş oldukları 2 projelerinin de kabul edildiğini söyledi. Edip, “Toplamda 423 bin Euro’luk projelerimiz kabul edildi. Bu projelerle 5 bin kız ve annesinin eğitimimi hedefliyoruz. Özelikle köylerde yaşayan kız çocuklarımızı eğitime kazandırma yönünde çalışmalarımız sürüyor. Bu çerçevede eğitim sistemi dışında kalmış, özellikle kız öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesi ve ebeveynlerin kız çocuklarının eğitiminin önemi hakkında bilinçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

"AİLELERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kız çocuklarının okullaştırılması konusunda ailelerle tek tek görüştüklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, "Arkadaşlarımız, okul müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri olarak aile ziyaretlerine gidiyoruz. Kız çocuklarının okula gönderilmeleri konusunda ikna çalışmaları yürütüyoruz. Zaten bizim bu konuyla uğraşan bir operasyon ekibimiz var. Tek tek ikna turlarına devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kız çocuklarının okullaştırılmasında oranın arttığını söyleyen Edip, "Bulanık’ta kız çocuklarının okullaştırılması oranında ciddi bir ilerleme var. Bu sayı gittikçe artacak, çünkü zorunlu eğitim artık 8 yıldan 12 yıla çıktı ve Bulanık’ta bakanlık destekli Avrupa Birliği ile yürüteceğimiz 2 projemiz var. Kaymakamımız de bu konuya itina gösteriyor. Yani herkes kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Özelde kız çocuklarının okullaşması var. Ama esasında bütün çocukların okula kazandırılması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalışıyoruz" diye konuştu.