Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Fatih Cengiz, Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’a kumpas kurulduğunu savundu.

Ekonomi Eski Bakanı Zafer Çağlayan’a, memleketi Muş’tan destek gelmeye devam ediyor. Daha önce Muş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem’in destek verdiği Çağlayan’a, bir destek de MUŞ TSO Başkanı Fatih Cengiz’den geldi. Yazılı bir açıklama yapan ve Türkiye’de ekonominin büyümesinden, istihdam alanlarının artmasına, teşvik yasasından, genç girişimcilere kadar birçok alanda önemli hizmetleri olan Çağlayan’a kumpas kurulduğuna inandığını belirten Cengiz, insanların artık bu çirkin oyunları çok net bir şekilde gördüğünü söyledi. Çağlayan’ın genelde Türkiye’ye, özelde Muş’a çok katkıları olduğunun altının çizen Başkan Cengiz, “Türkiye’nin ikili ilişkilerini, ticaret ilişkilerini genişletmek için gece gündüz demeden çalışan, dünyanın dört bir tarafına giden Sayın Zafer Çağlayan’ın döneminde yapılan çalışmaları ve yakalanan istikrarı çok iyi biliyoruz. Bunun bir çırpıda göz ardı edilmesi mümkün değildir. Dünyanın en iyi ekonomisine sahip ülkeler arasında Türkiye’nin yer alması için inanılmaz bir performans gösteren Sayın Çağlayan’ın paralel devletin kumpasına, iftirasına maruz kalmasına sessiz kalamayız” dedi.

Çağlayan’ın görev yaptığı her yerde ülke ekonomisi için ter döktüğünü vurgulayan Cengiz, "Ankara Sanayi Odası Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcılığı, Devlet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Zafer Çağlayan, görev yaptığı her yerde ülke ekonomisinin başarısı için ter döktü. Makam ve mevkisi ne olursa olsun Muş’u asla ihmal etmedi. Her fırsatta buraya gelip hemşehrilerimizin derdine ortak oldu. İmkanları dahilinde kente hizmetlerde bulundu. Bakanlık yaptığı dönemlerde Muş’a katkı sağlamak için azami çaba göstermiştir. Buna bizzat şahit olmuşuz. Muş’a da Muşlulara da her zaman destek verdi, yanlarında oldu. Bugün belli bir kesimin iftirasına maruz kalmasına gönlümüz razı değil. Sayın Zafer Çağlayan’ın uğradığı bu iftiralara her vicdanlı insanın karşı çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Çağlayan’ın Muş için kişisel fedakarlıklar yaptığını da belirten Cengiz, "Muş’ta anne ve babasının adını yaşatmak için bir cami yaptırdı. Yine Malazgirt ilçesinde öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmesi için meslek yüksekokulu yaptırdı. Hiçbir mecburiyeti olmadığı halde doğup büyüdüğü kente vefa borcunu fazlasıyla ödedi. Göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.