Muş’un Hasköy Belediye Başkanlığı tarafından devam eden yol yapım, içme suyu deposu, dere ıslahı ve üst yapı çalışmalarıyla ilçe adeta şantiye alanına döndü.

Hasköy ilçesinde altyapı çalışmalarının geçen yıl tamamlanmasıyla belediye ekipleri tarafından üst yapı çalışmalarına hız verildi. Son üç yılda büyük hizmet yapılan Hasköy’ün çehresi her geçen gün değişim göstermeye devam ediyor. Toprak ve stabilize yollara kilitli parke taşı döşemeye başlayan ekipler, ilçede şantiye havası oluşturdu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özen, hükümetin ve devletin verdiği bütçeyle ilçeye yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana Hasköy halkının ve devletin menfaatini gözetecek şekilde çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Özen, “Hasköy ilçemiz her geçen gün hak ettiği noktaya bir adım daha yaklaşıyor. Geçen yıl tamamlanan altyapı çalışmalarımızın ardından bu yıl da toprak, stabilize ve bozuk yollarda kilitli parke taşı çalışmaları başlattık. Çetin geçen kış şartlarından dolayı zarar gören birçok yola kilitli parke taşı döşenerek halkımızın hizmetine sunulacak. Daha yaşanabilir bir Hasköy için elimizi taşın altına koymamız gerekiyordu. Göreve gelmeden önce halkıma bu sözleri vererek taahhüt ettim ve çok şükür verdiğim sözleri tek tek yerine getiriyor ve ilçemizin gelişmesine katkı sunuyoruz. Her geçen gün yeni hizmetler için çaba sarf edip, çalışmalarımızı yerinde kontrol ediyoruz. Belediye personellerimiz de sağ olsunlar mesai gözetmeksizin çalışmaların bir an önce tamamlanması adına elinden geleni yapıyor” dedi.

Hükümetin ve Hasköy Belediyesinin sunduğu bütçeyi en iyi şekilde halkın refahı için kullanmaya çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Özen, “Bugün de yapımı devam eden çalışmalarımızı yerinde inceledik. Her şey yolunda gidiyor ve kısa sürede inşallah çalışmalarımız tamamlanacak ve vatandaşlarımız rahata kavuşacaktır. Şu anda ilçemizde bir şantiye havası oluşmaktadır. Bu vatandaşlarımız açısından biraz sabırsızlık ile karşılanabilir, ama az bir cefanın ardından kesinlikle refah gelecektir. Yol, aydınlatma, yeşillendirme, park yapımı, dere ıslahı çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçemizde çok şeyin değişeceğine inanıyorum. 2019 yılının sonunda herkes Hasköy’ün hangi noktadan nereye geleceğini görecektir ve ona göre yorum yapacaktır. İnşallah 2019 yılında Alparslan-2 Barajına ilk kazma vurularak ilçemizdeki musluklardan içme suyumuz akacaktır. Bu yatırımların hayata geçmesiyle birlikte Hasköy ilçemiz yatırım noktasında çığır aşacaktır. İlçemize kazandırılan hükümet konağı ve belediye hizmet binamız çok kapsamlı proje olarak programa alındı. Belediye hizmet binamızın içerisinde konferans, toplantı salonu ve günümüz şartlarına uygun odalar yer alacak. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde bu yatırımların ilçemizde hayata geçmesini bekliyoruz. Bu kapsamda öncelikle hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya AK Parti Muş Milletvekilimiz Mehmet Emin Şimşek’e ve İlçe Kaymakamımız Ahmet Özkan’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.