Muş’un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, kurum amirleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Malazgirt Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Malazgirt ilçesinin huzuru, güveni ve rahatı için yapılması gerekenler ve 16 Nisan’da düzenlenecek referandumda vatandaşların güven içinde oylarını kullanması için alınması gereken tedbirler konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, havalar ısınır ısınmaz Malazgirt’in ve köylerinin gelişimi, rahatı ve huzuru için hem kaymakamlık hem de Malazgirt Belediyesi hem de siz kurum amirlerim ve muhtarlarımız olarak ciddi bir çalışmaya herkes hazır olsun. Yaklaşık 3 aydır Malazgirt Belediyesi Başkan vekilliği de yapmaktayım. İki kurumu birden idare ettiğim için bazı zaman zaman sıkıntılarımız oluyor. Bizimle görüşmek isteyen muhtarlarımızla belki geç görüşüyoruz belki zaman bulamıyoruz. Dolayısıyla bu toplantının bir amacı da özel olmayan toplantıları burada değerlendirmek. Malumuz çok ağır bir kış ayı geçirdik ve ağır bir kış geçirmeye devam ediyoruz. Hem merkez mahalleri belediye noktasında hem de köylerimiz noktasında kışla karla mücadeleyi en yoğun şekilde yürütmeye çalıştık. Tabi eksikliklerimiz de olmuş olabilir. Fakat tüm vatandaşlarımız bunu bilsin biz hem kaymakamlık hem de belediye olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Şunu da ifade etmeden geçemiyeceğim. Önümüzde bir referandum var. Bu referandumda vatandaşlarımız rahatlıkla oylarını kullanması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Tek dileğimiz demokratik ve hukuk kuralları içerisinde vatandaşlarımızın oylarını kullanmasını sağlamak. Alacağımız güvenlik önlemleriyle ve siz muhtarlarımızın da desteğiyle 16 Nisandaki bu referandumu hayırlısıyla birlik beraberlik içinde bitiririz" dedi.

“Belediye olarak köylerimize de hizmet götüreceğiz”

Daha sonra muhtarların sorularını cevaplayan Kaymakam Kırlı, ”Sevgili muhtarlarım sizlerin tüm sorunlarınızı biliyoruz. Havalar ısınır ısınmaz tüm sorunlarınızı gidermek için gerek Kaymakamlık gerek Köylere Hizmet Götürme Birliği gerekte Malazgirt Belediyesi olarak sizlere desteklerimizi vereceğiz. Bildiğiniz üzere belediye sadece kendi sınırları içinde mahalle ve köyle hizmet götürmekle mesul. Fakat biz belediye olarak köylerimizde destek olmaya çalışacağız" dedi.

Daha sonra Malazgirt ilçesi kurum amirleri kürsüye gelerek muhtarların sorunlarını dinleyerek, yapılması gerenleri not altılar. Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Soner Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, daire amirleri, köy muhtarları katıldı.