Muş Şoförler Odası Başkanı Salih Kılıç, ülkemizin doğu bölgeleri başta olmak üzere birçok yerinde kar yağışının başladığını hatırlatarak, araç sahiplerine kış lastiği taktırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Salih Kılıç, kış mevsiminin yüzünü göstermeye başladığını belirterek, “Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile yönetmelik uyarınca ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği kullanma zorunluluğunu beklemesinler. Can ve mal güvenliği açısından araçlarınıza kış lastiği taktırmayı unutmayın” dedi.

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların valiliklerce belirleneceğini kaydeden Kılıç, “Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Aralık ayı gelmeden kış lastiklerini taktırmaları için şoför esnafımızı uyarıyoruz, araçlarınızı kış şartlarına uygun hale getirin” diye konuştu.

Özel araç sahiplerini de uyaran Kılıç, “Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Özel araçlar da en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Eğer farklı tip lastikler kullanılırsa, örneğin 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında aracın patinaj, dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi durumların oluşma tehlikesi çok yüksektir. Kış yüzünü gösterirken araçlarımızın kış bakımını yaptırmayı, antifrizimizi koymayı unutmayalım” şeklinde konuştu.