Muş’un Malazgirt ilçesinde, Kobani protestolarında tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilen PTT Şubesi yeniden hizmete girdi.

Malazgirt’te 6-7 Ekim tarihlerindeki gösterilerde eylemcilerin hedefi olan PTT şubesi, onarımdan geçirildi. IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden eylemeciler, ilçedeki PTT şubesi ile birçok kurum ve kuruluşa ait binaya büyük zarar verdi. Saldırıların ardından kullanılamaz hale gelen PTT şubesi, yapılan onarım sonrası yeniden hizmet vermeye başladı. Şubenin açılmasıyla önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, yaklaşık iki aydır işlemlerini çevre ilçelerde gerçekleştirdiklerini belirterek, PTT’nin yeniden hizmet vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Olaylarda hasar gören Bulanık PTT Şubesi’nin ise henüz açılmadığını, bu nedenle işlem yapmak için Malazgirt’e geldiklerini vurgulayan vatandaşlar, kendi ilçelerindeki şubenin de kısa sürede açılmasını istedi.

Yoğunluk yüzünden izdiham yaşandığını bildiren Malazgirt PTT Şube Müdür Vekili Mehmet Sait Bilece, olaylarda kullanılamaz hale gelen şubenin şu anda Malazgirt’in yanı sıra Bulanık ilçesindeki vatandaşlara da hizmet verdiğini ifade etti.