Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ercan Demirci, kısa bir süre önce seçilen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Muş Şube Başkanlığı yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Ercan Demirci, yatılı bölge okullarını incelemek üzere Muş’a geldiklerini hatırlattı. Yatılı bölge okullarının durumlarıyla ilgili çalıştay yapılacağını ifade eden Ercan Demirci, bu kapsamda Muş’un pilot il seçildiğini ve büyük çalıştayın Muş’ta yapılacağını kaydetti. Konuşmasında sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine de dikkat çeken Demirci, sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini ve yaptıkları çalışmalarda bu kuruluşların düşüncelerinden, görüş ve önerilerinden istifade etmek istediklerini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarının illerin ve bölgenin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimlerinde lokomotif görevi gördüklerini belirten Demirci, bu bölgenin ve Muş’un da lokomotif görevini Eğitim Bir-Sen’in üstlendiğini, bu manada Eğitim Bir-Sen Yöneticilerine çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Demirci’nin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirten Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mahir Barışan da, ilin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi. Eğitim ve öğretimin mutfağında yer aldıklarını belirten Mahir Barışan, yatılı bölge okullarının durumuna dikkat çekti. Muş’ta 23 tane yatılı bölge okulu olduğunu hatırlatan Barışan, bu konuda ülkemizde en fazla yatılı bölge okulunun olduğu il olduklarını, yatılı bölge okullarının olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili görüşlerini, çözüm önerilerini bir rapor şeklinde Muş’ta yapılacak olan çalıştaya da sunacaklarını kaydetti.

Bakanlıklarda Muşlu bürokrat sayısının az olduğunu da ifade eden Barışan, Ercan Demirci’nin eğitim ve öğretime yön veren konumda bulunmasının Muş ili için büyük kazanım olduğunu söyledi.