Muş Belediyesi, çetin geçen kış şartları nedeniyle yollarda oluşan tahribatları onarıyor.

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleri, tahrip olan ana ve ara caddeleri onarmaya devam ediyor. Ekipler, kış mevsimindeki karla mücadele çalışmaları sırasında yollarda yapılan tuzlama ve küreme çalışmaları sırasında yıpranan kısımları elden geçiriyor. Kentin bazı bölgelerindeki çamurlu yollara stabilize malzemesi seren ekipler, asfalt yollardaki çukurları da torba asfaltla dolduruyor. Belediye ekipleri, kentteki yollarda oluşan çukurları, torba asfaltla doldurularak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Asfalt plentinin henüz kullanıma açılmamasından dolayı torba asfaltla tahribatları gideren Muş Belediyesi, bu yıl başlatılan altyapı projesinin ardından tüm yolları yenilemeyi planlıyor. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, mevsim şartlarından dolayı yama yaptıklarını, sezonunun başlaması ile geniş kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Vatandaşların kış sonrası meydana gelen olumsuzluklardan etkilenmemesi için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ifade eden Başkan Asya, “Kış mevsimini halen atlatmış değiliz. Birçok mahallemizde halen kar taşıma çalışması yapıyoruz. Şehir merkezindeki karın temizlenmesi ve erimesi ile yollardaki hasarlar ortaya çıktı. Bu tahribatlardan hiçbir vatandaşımızın zarar görmemesi için hummalı bir çalışma yapıyoruz. Ekiplerimiz torba asfalt olarak tanımlanan asfalt malzeme ile bozuk yol zeminlerinde iyileştirme çalışması yapıyor. Ekipler gün boyu yollarda devriye gezerek gördükleri çukurlara anında müdahale edip, yolları ulaşıma uygun hale getiriyor. Allah’ın izniyle çalışma sezonumuzun başlaması ile tüm yollarımızda geniş kapsamlı bir çalışma başlatacağız” dedi.

Altyapı projesine yakında start verileceğine dikkat çeken Başkan Asya, “2 yılı aşkın bir süre içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenilenmesi için çalışmalar yaptık. Buna bağlı olarak mevcut yollarımızı altyapı projesinden sonra yenilemeyi planladık. Allah’a şükürler olsun ki uzun uğraşlar sonucu ciddi emek verdiğimiz altyapı projemize önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Öncelikle İstasyon Caddesi üzerinde çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu caddemizdeki tüm altyapı hatlarının döşenmesinden sonra üst yapıya başlayacağız. Muş’un çehresini değiştirecek bir üst yapı projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Kent genelindeki yollarımızın tahribatının farkındayız. Altyapı projesinden dolayı bu tahribatları geçici çözümlerle giderdik. İnşallah altyapı projesinin ardından kentteki bütün yolları yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.