Muş’ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu başladı.

Bugünkü oturumda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders sınavları yapılırken, ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacağı ve değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyeceği belirtildi. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilirken, sınav süresi her ders için 40 dakika olarak belirlendi.

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Vali Adil Yazar Ortaokulu’nda incelemelerde bulunarak, öğrencilere başarılar diledi. Muş merkezde 4 bin 216, il geneli ise 9 bin 600 öğrencinin sınavlara katıldığını belirten Arslan, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan ortak sınavlar yapılıyor. Biz bugün sınavdan önce okullarımızı dolaşıp görevli öğretmen arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Merkez ilçede 58, il geneli 164 binada sınav yapıyoruz. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.