Muş Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı bakımı yaptırarak diş macunu ve fırçası dağıttı.

Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla İlkokulu öğretmenlerinden Zeynep Bellibaş’ın talebi üzerine çalışma başlatan Muş Fenerbahçeliler Derneği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’yle irtibata geçti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin görevlendirdiği doktorla birlikte Düzkışla İlkokulu ve Ortaokulu’na giden dernek üyeleri, buradaki öğrencilere ağız ve diş taraması yaptırarak, diş macunu ve fırçası dağıttı. Okulda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hakkan Kublay, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yaptıklarını söyledi. Çocuklara diş macunu ve fırçası dağıtacaklarını da ifade eden Kublay, ayrıca her sınıfa da futbol, voleybol ve basketbol topu vereceklerini belirtti.

Ağız ve diş taraması konusunda dernekten destek isteyen Zeynep Bellibaş isimli öğretmen de, öğrencilere küçük yaşta ağız ve diş sağlığı bakımını özendirmek için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek; "Ağız ve diş sağlığı, küçüklükten itibaren eğitilmesi gereken bir konu. Küçükken ağız ve diş sağlığı eğitimi alan çocuklar, büyüdükleri zaman daha sağlıklı dişlere ve ağza sahip olacaklar. ’Ağaç yaşken eğilir’ atasözünden yola çıkarak, küçük yaştan itibaren ağız ve diş sağlığını çocuklara aşılamak istedik" dedi.

Programa katılan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, dernek yöneticilerine teşekkür ederek; "Düzkışla beldemizdeki okulumuzda, Muş Fenerbahçeliler Derneği tarafından çocuklarımıza ağız ve diş taraması yapılacak. Ayrıca sınıflarımıza top dağıtacaklar. Eğitim paydaşları olan sivil toplum kuruluşlarımızın eğitime destek olmaları bizi mutlu etmektedir. Dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından görevlendirilen diş hekimi, sınıfları tek tek gezerek öğrencileri ağız ve diş taramasından geçirdi.