Muş’un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulunda bir yıl boyunca hijyen temizliğine özen gösteren öğrenciler ödüllendirildi.

Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulunda temizlik ve oda düzeninde en başarılı seçilen öğrenciler, okul idaresi tarafından gezi ve sinemayla ödüllendirildi. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında beyaz bayrak alan Said Nursi Ortaokulu, öğrencilerinin temizliği ve düzeniyle de adından bahsettirmeye devam ediyor. Hijyen ve düzen konusunda örnek olan öğrenciler, Muş Belediyesi Ahmed-i Hani Parkı ve ardından bir AVM’de 9D sinema gösterimiyle ödüllendirildiler. Öğrencilerin sağlık ve hijyen konusunda gösterdikleri gayret hakkında açıklama yapan okul müdürü Yakup Atış, hem sınavlarda hem de hijyen konusunda örnek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İmam hatipli öğrencilerin her zaman için örnek olması gerektiğini ifade eden Atış, "Bilindiği üzere okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar arasında yer aldı. Bu zaten bizler için, okulumuz adına gurur kaynağı oldu. Bunun yanında bu pırlanta gibi öğrencilerimiz hijyende olduğu gibi TEOG sınavında da göğsümüzü kabarttılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Öğrencilerimiz arasında sene başında oda düzeni ve hijyen kuralları hakkında bir uygulama yapma kararı aldık ve böylelikle bir yıl boyunca pansiyon ve okul içerisinde temizliğe en çok özen gösteren öğrencilerimizi ödüllendirmek noktasında karara vardık. Bu kapsamda öğrencilerimize hem hijyen kurallarını hem de düzeni hatırlatmış olduk. Bugün de bir yıl boyunca odasını ve temizliğine en iyi şekilde yapan öğrencilerimiz, sorumlu öğretmenlerimizin gözetiminde gezi ve sinema gösterimi ile ödüllendirildi” dedi.

Öğrenciler ise, yapılan uygulamayla kendi bakımlarına daha özen gösterdiklerini ve sağlıklı bir yaşam sürdüklerini söylediler.