Muş’ta faaliyet gösteren 58 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, 16 Nisan’da yapılması öngörülen referandumda ‘evet’ diyeceklerini açıkladı.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odasının toplantı salonunda Ensar Vakfı Muş Şubesi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcileri katıldı. Burada STK temsilcileri adına açıklamayı okuyan Melik Gözel, Muş halkının geleceğine sahip çıkacağını ve 16 Nisan 2017 referandumunda “evet” diyeceğini söyledi. Ülkenin ekonomik anlamda üstesinden gelmesi gereken devasa problemleri, siyasi açıdan halletmesi gereken sorunların olduğunu ifade eden Gözel, “Çetin meseleleri ve dış politika açısından güçlü şekilde karar vermesi gereken sorunları vardır. İnananların ülkenin sahipsiz zencileri olarak görüldüğü, başörtülülerin ikna odalarında siygaya çekildiği, bürokraside, askeriyede, akademide ve yargıda alnı secdeye gidenlere ‘takunyalılar’ muamelesi yapılarak hakaret edildiği günleri millet unutmuş değildir. İçeride demokratik yönetimleri 10 yılda bir alaşağı etmekle tehdit eden darbeci salvolar, halkın dinini, dilini aşağılayan yöneticiler, zayıf idareleri fırsat bilip milletin sırtında boza pişiren bürokratlar ve koalisyon idarelerinde kasalarını parayla dolduran haramzadeler, ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkmış değildir. 15 Temmuz darbesinin üzerinden bir yıl dahi geçmemişken, tankların gürültüsü, kurşunların vızıltısı henüz kulaklarımızdan silinmemişken ve tam da 28 Şubat darbesinin yıldönümünü yaşarken, ulusal medyanın önemli bir yayın organı, ‘Karargâh Rahatsız’ şeklinde bir başlık atabilmiş ve ‘Ordu içinde neden bir cuntacı yapılanma yok?’ dercesine ‘Delinin aklına taş düşürme’ niyetinde olduğunu açık etmiştir” dedi.

Sivil toplum kuruluşları olarak referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını aktaran Gözel, Anadolu’nun kadim kültürlerine ev sahipliği yapan, Sultan Muhammed Alparslan komutasında Malazgirt Meydan Muharebesi ile Haçlı zihniyetine ‘dur’ diyen Muş’un sivil toplum örgütleri olarak neden ‘evet’ diyeceklerini de on maddede açıkladı.