Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) hibe desteği alınarak yapılan işletmeleri ziyaret ederek yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Vali Vedat Büyükersoy, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe desteği verilen işletmeleri inceledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ve işletme sahiplerinin eşlik ettiği Vali Vedat Büyükersoy, il merkezinde yapılan yatırımları detaylı bir şekilde inceledi. İnceleme programı öncesinde TKDK tarafından yüzde 65 hibe desteği alan işletmeler hakkında TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan’dan bilgi alan Vali Vedat Büyükersoy, ilk olarak Suluca köyünde yapılmakta olan yüzde 65 hibe destekli 120 baş süt sığırcılığı çiftliğini gezdi. Daha sonra Yeşilce köyünde yapılmakta olan 250 büyükbaş kapasiteli besi çiftliğine geçen Vali Büyükersoy, ardından da Muratgören köyünde yapımı tamamlanan 250 büyükbaş kapasiteli besi çiftliğini inceledi.

Gezilen işletmelerin sahiplerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükersoy; “Bugün TKDK tarafından yüzde 65 hibe desteği alan işletmeleri gezdik. Buradaki projelerin hayata geçmesi için yapılan çalışmalardan bir kısmını inceledik. Bu çalışmalar devletimizin ne kadar işe ve aşa odaklı olduğunun en iyi göstergesidir. Burada bulunan işletmeler faal hale geldiklerinde hem yatırımcı kalkınacak hem de bölge insanımıza iş kapısı sağlanmış olacaktır. Öncelikle sizlere bu imkânı sağlayan devletimize teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar ülkemizin ekonomik kalkınmadaki aldığı mesafeyi ve gelir paylaşımındaki adaleti sağlamak adına, ülkemizde yatırımdan yoksun illerimize yaptığı pozitif ayrımcılığı gösteriyor. Yapılacak bu yatırımların Malazgirt tarımına hız kazandırmasına, yem üretimi başta olmak üzere bitkisel üretimin karlılığını ve dolayısı ile verimliliğini artırmasına, bunun yanında hayvansal üretimde AB standartlarında ve özgün işletmelerin bir model oluşturmasına katkı sağlayabilirsek, işte o zaman bu günlerin haklı gurunu yaşıyor olacağız. Ülkemizdeki demokratik gelişme beraberinde ekonomik gelişmeyi de getirmiştir. Bu gelişmişlik ülkemizin her tarafında, her kesiminde hissedilmeye başlanmıştır” şeklinde konuştu.

İşletme sahiplerine yatırımların kendi memleketlerinde gerçekleştirdikleri için teşekkür eden Büyükersoy, yatırımların hayırlı olması temennilerinde bulundu.