Muş Valisi Seddar Yavuz, çeşitli temaslarda bulunmak için Bulanık ilçesinde bulunan Keçiören ile Bulanık kardeş belediyelerinin yardımlaşma programı için düzenlenen törene katıldı.

Bulanık Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, 1071 Malazgirt savaşı sadece bir savaş olmaktan çok Anadolunun İslamlaşması olduğunu belirterek, bu savaşla Boşnakların, Arnavutların Müslüman olduğunu söyledi. "Bin yıllık bir İslam imparatorluğunun temelinin atıldığı bu kutsal belde de doğmak, büyümek ne kadar mübarektir" diyen Vali Yavuz, "Bu topraklardan gezerken her bastığımız yerde şühedanın olduğunu düşünmek ve şühedanın ruhaniyetiyle dolaşmak sanıyorum hepimizin tüylerini diken diken ediyor. 1071 Malazgirt Zaferi 50 bin Müslümanın 2 milyon küffara karşı mücadele verdiği bir cihattır. 1071’de Türklerle Kürtlerin kaderi kesişmiştir ve artık birlikteliğimiz kader olmuştur. Bu birlikteliğimize ve kardeşliğimize kast eden hainler bilsinler ki bu kader değişmez. İnsan annesini, babasını değiştiremez kaderdir. Biz de istesek de istemesek de 1071’deki Türk ve Kürt kardeşliğini değiştiremeyiz. Değiştirmeye çalışanlar ancak bu coğrafyaya kan ve göz yaşı getirirler. Zulüm getirirler. Daha önce getirdikleri gibi. Biz ne 1071’de ne de bin yıllık tarihimizde kimsenin etnik kökenine bakmadık. Bu ülkede Araplar’da, Kürtler’de, Türkler’de Cumhurbaşkanı oldular ve olmaya devam edeceklerdir. Sınava alırken, memur atarken, milletvekili veya bakan kimsenin etnik kökenine bakmadık. Bizim için azınlık ancak ve ancak gayrimüslimlerdir. Türk milleti, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla Müslümanların oluşturduğu bir millettir" dedi.

“Herkesin canı ve malından bizler sorumluyuz”

Herkesin canından ve malından biz sorumlu olduklarını ifade eden Vali Yavuz, “Bu bölge çok acı çekti, sizler eziyet gördünüz. Bizler dedik ki bunu kökten kazıyalım. Ama onların niyetinin kardeşlik olmadığını onların niyetinin daha fazla bomba biriktirmek olduğunu, daha fazla insan katletmek olduğunu, daha fazla haraç toplamak olduğunu kendi gözlerinizle şahitlik ettiniz. Devletin en önemli aisl vazifesi kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaktır. 1 Eylül 2015 tarihinden beri beraberiz. Artık bu şehirde hiç kimse, hiç kimseyi korkutamayacaktır. Hiç kimse başkasının canına, malına, evladına kast edemeyecektir" dedi.

“Biz dünyadaki tüm haksızlıklara karşı, mazlumların yanında yer alacağız”

Dünyadaki tüm haksızlıklara karşı, mazlumların yanında yer aldıklarını sözlerine ekleyen Vali Yavuz, "Bulanık ve Malazgirt sizce böyle mi olmalıydı. Bu şehirde hala su yok. 20 yıl belediye görevini üstlenenler başka faaliyetlerde bulunacaklarına en asli ihtiyaç olan suyu size getirselerdi. Kanalizasyon sorununu çözseydiler, yolları yapsaydılar, ama bunların amaçları hizmet etmek değil, onların amacı nifak tohumlarını ekmek ve küresel güçlerin oyuncakları olmaktır. Savaşlarının hızla sürmekte olan günümüzde bilsinler ki, biz 1071’de ve Çanakkale’de olduğu gibi hem bu maymuncukları, hem bunların maşalarını, hem de onların efendilerini yine toprağa, yine Çanakkale’nin serin sularına gömdüğümüz gibi yine gömeceğiz. Biz dünyadaki tüm haksızlıklara karşı, mazlumların yanında olacağız ve haykırmaya devam edeceğiz. Bundan asla kimse bizi geri çeviremez. Çünkü biz iman eden, doğru yoldan giden bir milletiz" şeklinde konuştu.

Yapılan programın ardından KOSGEB girişimci kursuna katılanlara sertifikalarını dağıtarak, din görevlileri ile muhtarlarla biraya gelen Vali Yavuz, yapılan toplantılardan sonra öğretmen evine geçerek kanaat önderleri ile görüştü.