AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, referandum çalışmaları kapsamında Varto’ya gelerek vatandaşlardan evet oyu istedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Teşkilatının da katıldığı Varto programı, sabah saatlerinde başladı. İlk olarak Varto İlçe Teşkilat binasında partililerle buluşan Şimşek, burada katılımcılara hitap etti.

Şimşek ve beraberindeki heyet daha sonra kent merkezindeki bir lokantada, Varto halkıyla buluştu. 16 Nisan’da yapılacak olan Referandumda Evet oyu isteyen Şimşek, Cumhurbaşkanlığı sistemine de değindi.

Varto ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, "Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bölgemize huzur, kardeşlik ve barış getirsin. Referandum, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir tercih meselesidir. Bizim için çok önemlidir. Son yıllarda gelişen Türkiye’yi hazmedemeyenler ve Türkiye’nin daha iyi bir noktaya gideceğini gördükleri için şer güçler her gün bir hamle yapıyor. Avrupa’da camileri kapatılıyorlar. Allah rızası için burada sandık açıldığında ’evet’ çıksa ’hayır’ çıksa bu bizim kendi meselemizdir. ’Evet’ veren de biziz ’hayır’ veren de bizim vatandaşımızdır. Bu bizim meselemizdir, acaba onların dertleri nedir? Bizim işlerimize karışıyorlar. Biz kavga etsek de biz kardeşiz, birbirimizi vursak kardeşiz ve küssek de kardeşiz. Bu topraklar bizimdir. Biz burada yaşamak zorundayız. Bizim başka coğrafyamız yok. Elhamdülillah biz Müslümanız. Türk, Kürt, Çerkez, Alevi biz kardeşiz. Evladımız ve vatanımız birdir. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Onlar bizim işimize karışmasınlar" dedi.

Türkiye’nin gelişeceklerini gördükleri için resmen yeni bir haçlı seferi yaptıklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Şimşek, "Dış güçler ne yaparsa yapsın galip gelen biz olacağız. Şu anda Anadolu onu gösteriyor. İnanıyoruz ki bütün ümmetin duası bizim üzerimizdedir. Bizim tek gayemiz insanlarımızın mutlu olmasıdır" diye konuştu.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’i de makamında ziyaret eden Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra bir gurup Vartolu kadınlarla da bir görüşme yaptıktan sonra Varto Devlet Hastanesine geçtiler. Burada ziyaret ve incelemelerde bulunan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldılar.