CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesiller sizlerin eseri olacak’ dediği öğretmenlerimizin, şu an ki yaşam koşulları yeni nesillere yol gösterecek, ışık tutacak konumda değil maalesef” dedi.

Değirmenci 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm öğretmenlerin günlerini kutladı. Açıklamasında öğretmenlerin yeterli olmayan ekonomik koşullarının biran önce iyileştirilmesini vurgulayan Değirmenci, “Ekonomik yeterliliği olmayan bir öğretmen, sıkıntıları olan bir öğretmen öğrencisine ne verebilir ? Birinci dereceye düşmüş yılların öğretmeninin maaşı devletin istatistik kurumunun belirlediği rakamlara göre henüz yoksulluk sınırının altında ise gerisini düşünmeye gerek yok. Bu sınırı aşmanın yolu iki öğretmenimizin hayatlarını birleştirmelerine bağlı. Yani ancak iki maaş alan öğretmen ailesi orta sınıf vatandaşlığına terfi edebiliyor” diye konuştu.

Atama bekleyen 340 bin öğretmen adayına sabır dileyen Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz CHP’liler yıllardır bu ülkede yoksulluğu yıkmak, yolsuzlukları bitirmek için mücadele veriyoruz. İnanıyoruz ki bizim en büyük yandaşlarımızın öğretmenlerimizin olması gerekir. Çünkü, bu ülkenin bilinçlenmesi, aydınlanması en çok onların ellerinde.”