Güney Kore’nin değişik şehirlerin gelen belediye başkan yardımcıları Göreme’yi ziyaret ederek belediye ve turizm ilişkisi hakkında bilgiler aldı.

Türkiye programları kapsamında, turizminde söz sahibi belediyeleri ziyaret eden Kore heyeti, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette heyet, belediye ile turizm sektörü arasındaki ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Turizm bölgelerinde nasıl bir belediyecilik yapıldığını öğrenmek için dünyanın çeşitli turizm bölgelerini inceledikleri söyleyen heyet sözcüleri; “Heyetimizde değişik belediyenin üst düzey yöneticileri bulunuyor. Programımız kapsamında Türkiye, Yunanistan, İspanya’da ki en önemli turizm kentlerini kapsayan gezimizde Belediye-Turizm ilişkisini inceleyeceğiz. Kapadokya Türkiye turizminde çok önemli bir merkez olduğu için ziyaretimize buraları da dahil ettik. Turizmde nasıl bir çalışma yapılıyor, belediyelerin turizmi geliştirme sistemi nasıl işliyor, turizmin artıları, eksileri, turizm yatırımlarının belediyeler, devlet veya resmi kurumlarca yapılıp yapılmadığı, turizm sektörünün belediyeye katkısı gibi konularda bilgi edinmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimizde oldukça önemli bilgiler ve izlenimler edindik” dedi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’de Güney Koreli heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Göreme Kapadokya’nın başkenti. Bu çerçevede bizlerde burada turizm-belediye ilişkisi hakkında bilgiler verdik. Turizm bölgelerimizin, hizmet standartlarımız, otel, restoran gibi tesislerin işleyişleri konularını içeren turizm ve belediye ilişkisi hakkında bilgi verdik. Belediye gelirleri, turizm yatırımları, turizmin belediye bütçesine katkısı, turizmin hangi dallarının ön plana çıkarılacağı gibi konularda bilgilendirme yaptık. Güney Kore turizminin gelişmesinde katkımızın olması, turizm konusunda örnek gösterilmemiz bizi mutlu etti” ifadelerini kullandı.