Savaşın sürdüğü Suriye’de Türkmen dağlarında yaşam mücadelesi veren Bayır-Bucak Türkmenlerine İHH yardım eli uzattı. Nevşehir’deki hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar İHH görevlilerince Türkmenlere dağıtıldı.

Yaklaşık 4 yıldır savaşın sürdüğü Suriye’de Laskiye kırsalındaki yaşadıkları köylerdeki evleri Esad askerleri tarafından vurulan Bayır-Bucak Türkmenleri için İHH’nın yardımları sürüyor. Savaş nedeniyle bir çoğu evsiz kalan ve kış mevsimi dolayısıyla zor günler geçiren Türkmenler için İHH Nevşehir Gönüllüleri tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 1 tır dolusu battaniye, halı, soba, kışlık giyecek ve gıda paketleri yine İHH görevlilerince Türkiye sınırının diğer tarafındaki Bayır-Bucak Türkmenlerine dağıtıldı.

İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel yaptığı açıklamada, Suriye’de savaşın başladığı günden itibaren Nevşehir’den Suriye’ye 120 tır dolusu yardım gönderildiğini kaydetti. Daha önce toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerinin Suriye’nin iç kesimlerine kadar ulaştırıldığını ifade eden Öncel, "Suriye’deki Müslüman kardeşlerimiz için başlattığımız yardım kampanyasına Nevşehirli hayırseverlerimiz büyük ilgi gösterdi. Onların bu ilgisi sayesinde bu güne kadar 120 tır yardım gönderdik. Toplanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri İHH görevlilerince dağıtıldı. Son olarak Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan un, gıda paketleri, battaniye, soba, kışlık giyecek yardımları Türkmen kardeşlerimize ulaştırıldı” dedi.