İstanbul’da yaşayan Nevşehirli bürokrat ve işadamları örgütlenerek Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD)’ı kurdu.

İstanbul’daki Nevşehirli 50 bürokrat ve işadamı tarafından kurulan derneğin başkanlığına Kasım ayı sonunda yapılacak olan genel kuruluna kadar, İstanbul Vali Yardımcısı iken 3 hafta önce Başakşehir Kaymakamlığına atanan Kazım Tekin getirildi. M. Alphan Namlı, Bülent Yıldırım, Seçkin Çekirdekçi, Oğuz Türkkan ve Yaşar Köybaşı ise yönetim kurulu üyeliklerine getirildiler.

Kuruluşunun ardından faaliyetlerine başlayan dernek yönetimi kurulu, derneğin üyeleri ile bir araya gelerek boğaz turu düzenlendi. Burada fikir alış verişinde bulunan dernek yöneticileri ve üyeleri önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları belirledi.

Dernek Başkanı Kazım Tekin, İstanbul’da bulunan diğer derneklere herhangi bir alternatif olmadıklarını, onları dışlamadan, hissedilen bir boşluğu doldurmak üzere bu derneği kurduklarını belirtti.

Derneğin asıl amacının, İstanbul’da bulunan bürokrat ve işadamı Nevşehirliler arasında dayanışmayı, işbirliğini ve hemşerilik duygusunu artırmak olduğunu belirten Tekin, ayrıca dernek yönetimi olarak Nevşehir Valisi, Milletvekilleri, Rektör, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları ile de iyi ilişkiler kurup Nevşehir’e katkı sağlamanın en önemli hedefleri olduğunu vurguladı.