Nevşehir’de geride bırakılmaya hazırlanılan 2014 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. İşte yıl içerisinde Nevşehir’de yaşananlardan bazıları:

-Ocak

2 Ocak - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine geldi. Hacıbektaş ilçesi girişinde partililer tarafından karşılanan Balbay, burada 21 Haziran 2010 tarihinde hayatını kaybeden yazar İlhan Selçuk ve kardeşi karikatürist Turhan Selçuk’un mezarlarını ziyaret etti.

07 Ocak-AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan’ın annesi Memduha Feralan 73 yaşında vefat etti.

11 Ocak - Türk sinemasının ünlü ismi Kadir İnanır, hayat arkadaşı Jülide Kural ile birlikte Kapadokya’da balon turuna katıldı. İnanır, hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu bölgede bin metre yüksekliğe çıkan balonda Kural ile röportaj yaptı.

14 Ocak - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir otomobilde yapılan aramada 40 kg esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

15 Ocak - Türkiye Kamu-Sen ve tarafından memur ve emekli maaş zamlarını protesto etmek amacıyla bordo yakma eylemi gerçekleştirildi. Nevşehir’de hükümet konağı önünde maaş bordolarını yakan kamu çalışanları ‘hırsız var’ diye bağırarak tepkilerini dile getirdi.

16 Ocak - Tezgahta kilosu 3.5 TL’ye satılmaya başlanan patates için bakanlık harekete geçti. Nevşehir’deki patates depolarında incelemelerde bulunarak sektör temsilcileri ile bir toplantı yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, ülke genelinde halen depolarda 4 milyon ton patatesin bulunduğunu belirterek, fiyatların bir hafta içerisinde düşeceğini açıkladı.

16 Ocak - Nevşehir’de polisin şüphe üzerine durduğu bir araçta yapılan aramada 38 kilogram esrar ele geçirildi.

16 Ocak - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 1984-1999 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Reşat Kürşad Numanoğlu , geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

23 Ocak - Nevşehir’de bir ekmek fabrikasında birlikte çalıştıkları arkadaşları 30 yaşındaki Ahmet Kaçmaz’ı öldüren 2 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-Şubat

7 Şubat - Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedova Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ı ziyaret etti.

8 Şubat - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı.

13 Şubat - Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olarak görev yaparken 2012 yılında İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Yüksel görevinden alındı. Yüksel’in yerine Polis Başmüfettişi Metin Kalayoğlu atandı.

15 Şubat - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bir kadın, kendisini taciz ettiğini ileri sürdüğü şahsı tüfekle vurarak yaraladı.

19 Şubat - MHP lideri Devlet Bahçeli, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı.

20 Şubat - Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Metin Kalayoğlu yeni görevine başladı.

21 Şubat - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde vatandaşların desteği ile yaptırılan Musalla Cami’nin açılışına katıldı. B

23 Şubat - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver’in Yeni Mahalle Sahil Sokak üzerinde oluşturulan seçim bürosunun hizmete açılışı törenine katıldı.

25 Şubat - Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinde devrilen forkliftin altında kalan bir işçi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı.

27 Şubat - Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Karasenir beldesinde vatandaşlar Yağmur Duası yaptı.

-Mart

01 Mart - Seçim çalışmaları çerçevesinde Nevşehir’e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti otobüsü ile şehir turu yaparak vatandaşları selamladı.

03 Mart - İpek Çiğdem, ilk kez katıldığı Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda 49 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

03 Mart - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Niğde’de katılacağı miting için Ankara’dan özel uçak "ANA" ile Nevşehir’e geldi.

05 Mart - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

10 Mart - AK Parti’nin seçim müziklerini hazırlayan ünlü sanatçı Uğur Işılak, söylediği şarkı ve şiirlerle Nevşehir’de hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

10 Mart - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver’in Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturulan seçim bürosunun açılış törenine katıldı.

17 Mart - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Nevşehir’deki temasları sırasında Kaymaklı beldesi yakınlarında faaliyet gösteren Blok Bims fabrikasının güneş enerji panellerinin açılış törenine katıldı.

18 Mart - Nevşehir’de Jandarma ekipleri tarafından şehirlerarası otobüsteki bir yolcu üzerinde yapılan aramada 3 kilo 800 gram toz esrar ele geçirildi.

19 Mart - SP Genel Başkanı Kamalak, partisinin Nevşehir mitinginde partililere hitap etti. Atatürk Bulvarı’nda seçim otobüsü üzerinde konuşan Kamalak, Nevşehirlilerden partisinin belediye başkan adaylarına destek vermelerini istedi.

19 Mart - Nevşehir’in Avanos ilçesinde bir muhtar adayı, daha önce ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek oy istediği seçmenlerine bindiği balonla broşür ve karanfil dağıttı.

22 Mart - Nevşehir’de bir aracın farlarının içerisine saklanmış vaziyette 8 kilo 358 gram esrar ele geçirildi.

28 Mart - Nevşehir’de, 13 yaşındaki öğrenci geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

30 Mart - Nevşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Hasan Ünver, Nevşehir tarihinde bir ilke imza atarak 3. kez seçilen Belediye Başkanı unvanını kazandı.

-Nisan

03 Nisan - Nevşehir tarihinde üst üste 3. kez Belediye Başkanlığına seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle görevine başladı.

14 Nisan - Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Ekrem Çelebi Göreme’de konser vererek hayranlarıyla buluştu.

17 Nisan - Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Yakatarla köyü yakınlarında servis aracının takla atması sonucu bir öğrenci hayatını kaybederken, 20’ye yakın öğrenci yaralandı.

25 Nisan - Nevşehir’de Zaire Pazarı esnafı ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yağmur duasına yaklaşık bin 500 kişi katıldı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de katıldığı yağmur duasında, eller semaya yağmur için açıldı.

26 Nisan - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 kişi öldü 12 kişi de yaralandı.

28 Nisan - Nevşehir’de yaklaşık 200 kişi, Mısır’da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti. Sisi’nin posterini yakan göstericiler, Mısır’da ölenler için Kur’an okuyarak dua etti.

-Mayıs

04 Mayıs - Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı (NESOB) 19. Olağan Genel Kurulu yapıldı.Genel Kurula tek liste halinde giren İsmail Ördü yeniden başkanlığa seçildi.

14 Mayıs - Ağrı’nın Patnos ilçesinde askerliğini yaparken, üzerine kaynar su devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 20 yaşındaki jandarma er Metin Özüarı, memleketi Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde toprağa verildi.

23 Mayıs - Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün ağabeyi 65 yaşındaki Ahmet Öztürk vefat etti. Müftü Öztürk, ölen ağabeyinin cenaze namazını kıldırdı.

27 Mayıs - Nevşehir’de şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisindeki televizyonların içerisinde 4 kilo esrar ele geçirildi. 29 parça halindeki toz esrarı televizyonların tüp bölümüne saklayan kaçakçıların ilginç yöntemi polis kameraları tarafından görüntülendi.

29 Mayıs - AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar AK Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı.

-Haziran

04 Haziran - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde kendisinden 2 gündür haber alınamayan Emin Güneş’in (40) aracı, terk edilmiş olarak Kızılırmak kenarında bulundu. Araç içerisinde Güneş’in intihar mektubuna ulaşılması üzerine Kızılırmak’ta arama çalışmaları başlatıldı.

05 Haziran - BBP Nevşehir İl Başkanlığı görevine parti genel merkezi tarafından yapılan atama ile Şerafettin Karataş getirildi.

08 Haziran - Kapadokya bölgesini gezmek için İspanyol bir turist, Nevşehir’in Avanos ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

14 Haziran - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki çeşitli fakülte ve meslek yüksek okullarından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında; 2 bin 767 öğrenci mezun oldu.

14 Haziran - Kapadokya TV ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde düzenlenen Kurumlara Arası Futbol Turnuvası final maçını Süper Lig hakemlerinden Yunus Yıldırım yönetti.

15 Haziran - AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Nevşehir İl Başkanlığına atanan Avukat Mehmet Ali Tanrıver, düzenlediği basın toplantısı ile ilk kez kamuoyunun önüne çıktı.

21 Haziran - Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile birlikte Kapadokya bölgesine gelen Yunan siyasetçiler ve iş adamları peribacalarını gezdi.

22 Haziran - Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da pazar ayinini yönetti.

21 Haziran - Gazeteci yazar İlhan Selçuk ile kardeşi karikatürist Turhan Selçuk, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

-Temmuz

02 Temmuz - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Nevşehir’e geldi.

07 Temmuz - Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak atanan Uzm. Dr. Muhammet Çömçe görevine başladı.

12 Temmuz - Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde, trafik polisleri ile tartışan Şaban Tunca ve Fikret Tunca isimli kardeşler hastanelik oldu. Polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen kardeşlerden biri beyin kanaması geçirdi.

16 Temmuz - Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde iki kardeşin karakolda polislerden dayak yediği iddialarına ilişkin vatandaşlar tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atan grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

21 Temmuz - Nevşehir’de teravih namazı sonrasında toplanan yüzlerce kişi İsrail’in Filistin topraklarına saldırmasını protesto etti. İsrail’e destek veren ülke liderlerinin maketlerini yakan kalabalık grup İsrail aleyhine sloganlar attı.

25 Temmuz - Nevşehir’de İsrail’in Gazze saldırılarını protesto eden binlerce kişi, cuma namazı sonrasında toplandı. İsrail bayrakları yakan kalabalık grup, Filistinliler için dua etti.

-Ağustos

05 Ağustos - Nevşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver . AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve diğer parti yöneticileri ile birlikte İbrahimpaşa Mahallesi’nde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

07 Ağustos - Nevşehir’de bulunan Bahçeli, Kozaklı ilçesinde halka hitap etti.

09 Ağustos - Çin’in Doğu Türkistan’da bir süredir devam eden saldırıları Nevşehir’de protesto edildi.

10 Ağustos - Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nevşehir il genelinde seçmen kütüğüne kayıtlı 204 bin 219 seçmenden 166 bin 556’sı oy kullandı. Geçerli kabul edilen 161 bin 716 oyun yüzde 64,37’sini Recep Tayyip Erdoğan aldı.

10 Ağustos - Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen kutlamalar adeta bir şenlik havası içerisinde geçti.

14 Ağustos - Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısır’daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamları unutturmamak için ilan edilen "14 Ağustos Dünya Rabia Günü" dolayısıyla Kapadokya’daki sıcak hava balonları Rabia pankartlarıyla havalandı.

16 Ağustos - Hacı Bektaş-ı Veli anısına Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 51. Ulusal, 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veliyi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri başladı.

18 Ağustos - Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyünde arazi sınırı yüzünden çıktığı ileri sürülen tartışma kanlı bitti. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

21 Ağustos - Kapadokya’da tanıştığı Türk genç kız Burcu Evli (28) ile evliliğe ilk adımı atarak nişanlanan Alman Danial Rıchter (30) Müslüman oldu.

21 Ağustos - Nevşehir basınında, uzun süre makaleleriyle okuyucusuna ulaşan gazeteci Nebati Yücekul, hayatını kaybetti.

26 Ağustos - Nevşehir’de bir inşaat firmasının sahibi olan 46 yaşındaki Kerem E., aracında başına sıktığı tek kurşunla intihar etti.

28 Ağustos - 10 Ağustos 2014 Pazar günü , Türkiye Cumhuriyeti tarihinde halkın oyları ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı ünvanı da kazanan , 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 12 pare top atışı yapıldı.

-Eylül

11 Eylül - Nevşehir’in Avanos ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve sonrasındaki sel bir çok ev ve işyerlerinde zarara neden oldu. Sel nedeniyle çok sayıda kümes hayvanı da telef oldu.

14 Eylül - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bu yıl 44.’sü düzenlenen Uluslararası Bağ Bozumu Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada gözleri bağlı ve ellerini kullanmaksızın 3 dakikalık süre içerisinde en çok üzüm yiyen 3 genç, altın ile ödüllendirildi.

14 Eylül - Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Gülşen, Kapadokya’da hayranlarıyla buluştu.

18 Eylül - Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde düzenlenen festival kapsamında hazırlanıp dağıtılan 2 bin kişilik kuru fasulye, yaklaşık 30 dakikada tüketildi.

19 Eylül - Nevşehir’de bir grup esnaf ile Suriyeliler arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 9 kişi yaralandı.

20 Eylül - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde evlerinin önünde arkadaşları ile oynarken bir anda yere yığılan 11 yaşındaki Hüseyin Şahin hayatını kaybetti.

20 Eylül - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Nevşehir’de 14 ilin il başkanları, merkez ilçe başkanları ve koordinatör milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti 4. Bölge 5. Olağan Kongresi Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na katıldı.

24 Eylül - Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hükümet Konağı önünde bir araya gelen öğretmenler ve idareciler üzerlerinde ‘Yolsuzluk’, ‘Yoksulluk’, ‘Yasaklar’, ‘Adalet’ ve ‘Kalkınma’ yazan balonları teker teker patlatarak kalem bıraktı.

-Ekim

04 Ekim - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eşiyle birlikte Kapadokya bölgesini gezdi.

05 Ekim - Nevşehir’in Ürgüp içesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.

06 Ekim - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kurban Bayramı tatilinde gizlice Kapadokya bölgesine geldi. Ailesi ile birlikte peribacalarını gezen Babacan, balon turuna da katıldı.

08 Ekim - Nevşehir’de, tartıştığı amca oğlu tarafından vücudunun 25 yerinden bıçaklanan Irak uyruklu genç tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

13 Ekim - Şırnak’ın Uludere ilçesinde, IŞİD üyesi olabileceği şüphesiyle PKK tarafından kaçırılan müezzin Esat Karagöz, 45 gün sonra serbest bırakıldı.

20 Ekim - CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri, parti yöneticileri ile bir grup partili Nevşehir Adliye Sarayı önünde protesto eylemi yaptı. CHP’liler "Adaletin kara günü" yazılı pankart açarak, 17 ve 25 Aralık davalarındaki takipsizlik kararını protesto ettiler.

22 Ekim - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

24 Ekim - Nevşehir’in Avanos ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 3 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı.

25 Ekim - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek Nevşehir’in Avanos ilçesinde "Türkiye’nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet" konulu bir konferans verdi.

26 Ekim - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

-Kasım

02 Kasım - Susurluk kazasının 18. yıldönümünde Abdullah Çatlı, memleketi Nevşehir’deki mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine Çatlı’nın annesi, kardeşi, eşi ve kızları ile birlikte Sedat Peker de katıldı.

05 Kasım - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde 4 Nisan 2014 tarihinde Kızılırmak Nehri kenarında içerisinde intihar notu olan aracı bulunan iş adamı Emin G., polis ekiplerince yakalandı.

06 Kasım - Nevşehir’de İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto eden İHH gönüllüleri İsrail bayrağını yaktı.

08 Kasım - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Gününe katıldı.

08 Kasım - AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile gerçekleştirildi.

22 Kasım - Nevşehir’e mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düştü.

25 Kasım - Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde mezarlık girişindeki çöp konteyneri yanına bırakılmış 3 günlük erkek bebek donmak üzereyken bulundu.

27 Kasım - Nevşehir’de öğretmenleri taşıyan servis minibüsüyle yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada ikisi öğretmen 3 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

30 Kasım - Mardin’de Şeyhan Jandarma Karakol Komutanlığı’nda vatani görevini yaparken elektrik akımına kapılarak şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Onbaşı Muhammet Can Biçici, Nevşehir’de toprağa verildi.

-Aralık

07 Aralık - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite’nin resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Türkiye’de ilk durağı Kapadokya oldu. Konuk Cumhurbaşkanı Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gezdi.

10 Aralık - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde polisin bir evde yaptığı aramada bin 100 adet extacy hap ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

13 Aralık- Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Nevşehir İl Başkanlığı Kongresine katıldı.

17 Aralık - Nevşehir’de turistlerin bulunduğu sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucunda 1 turist hayatını kaybederken, 9 turist yaralandı.

22 Aralık - Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı.