TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık, yılbaşı kutlamaları için çam ağacı kesmek yerine yapay ağaçların kullanılmasını istedi.

Çalık yaptığı açıklamada; insanoğlunun bir dakika bile hayatta kalabilmesinin oksijen alıp almamasına bağlı olduğunu ve oksijeni üretme görevinin ise büyük çoğunlukla ağaçlara verildiğini kaydetti.

Ağaçların; ürettiği oksijeni, keresteleri, dalları yaprakları, gölgesinde yaşattığı kuşlar ve diğer canlılar, yaprakları ile toprağa verdiği hayat, kökleri ile yağmur ve kar sularını tabandaki içme suyu depolarına göndermeleri, erozyon ve rüzgarı önlemesi ve daha birçok faydaları ile büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Çalık, her bir ağacın sadece çevresine fayda sağlamakla kalmayıp, ürettiği oksijeni, yağmurlar, bulutlar ve rüzgarlarla tüm dünyaya yayarak dünyaya fayda sağladığını vurguladı.

Çalık: “Buna rağmen çevremizdeki ağaçları; ya piknik yaparken hem gölgesinde oturur hem de kırar yakarız ya da herhangi bir ihtiyacımız için keser evimize götürürüz. Bunun yanında az da olsa yılbaşı kutlamaları için kesip o günümüze renk katması ve hoş görünmesi için süslemede kullanırız. Halbuki süslemede kullanacağımız çok çeşitli yapay ağaçlar bulunmaktadır.

Lütfen yeni yıl kutlamalarınızı yapay ağaçlarla yapınız, bizlere hayat veren o değerli ağaçlara zarar vermeyiniz.

Özellikle meyve ağaçları yılbaşında uykuya yatıp oksijen üretemezken, çam ağaçları fedakarca oksijen üretmeye devam ediyor, çevremizin iklimini korumaya çalışıyor ve kış mevsiminde çevremizin tek güzellik kaynağı olarak bizlere hizmet veriyor. Yaşamamızı borçlu olduğumuz çam ağaçlarını koruyalım, kesmeyelim, kesilmesine de lütfen engel olalım” dedi.