Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ve sendika üyesi eğitimcilerin katılımıyla Gülbahçe Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uğur, “Son dönemlerde ülkemiz alev sarmalı ve isyan ateşi ile anılır hale gelmiştir. Ülkemizin dört bir yanı yakılıp yıkılmakta, kutsal değerlerimiz yok edilmekte, milli değerlerimize benzin dökülmekte, devletin kolluk kuvvetleri sindirilmekte, ülkenin evlatlarının başı taşla ezilmektedir. Bütün bu olanlar bir kez daha ‘tarih tekerrürden ibarettir’ sözlerini kanıtlamaktadır. Zira Moğollar Bağdat’ı işgal ettiklerinde de emperyalist ülkeler Anadoluyu işgal ettiklerinde de ABD askerleri Irak’ı işgal ettiklerinde de yakılıp yıkılan ilk yer kütüphaneler olmuştur.Yıl 2014 olmuş fakat çok şey değişmemiştir. Yeni Türkiye’de isyan bayrağı açıp sokağa inen bölücü terör örgütü sempatizanları ilk olarak yine kütüphaneleri ve müzeleri yakıp yıkmış ve tahrip etmiştir” dedi.

Uğur, Türkiye’deki tüm bu sosyal gelişmeler toplumda adeta bomba etkisi yaratırken, ülke insanının can güvenliği ve toplumsal kardeşliği adına endişeler duyduğunu ve maddi anlamda da düzeltmeler yapılmaması ve sevindirici haberler verilmemesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde var olan yaşanabilirliliği ve mutluluğu yok ettiğini savundu.

Suriye’nin çeşitli bölgelerinden ülkemize getirilen insanların için başta lüks iaşe temini ve bazen vatandaşlık haklarına varacak kadar kazanımlara imza atan hükümetin, aynı bölgede ülkenin güvenliğini sağlayan polislere kumanya olarak yarım ekmek arası tek dilim kaşarı layık gördüğünü ifade eden Uğur: “Eğitimciler için enflasyon farkı vermeyi reddeden, asgari ücretle adeta yaşama savaşı veren vatandaşına sırt çeviren, esnafı için vergi yükünü gitgide artıran, zengini çok zengin fakiri çok fakir yapmak adına politikalar üreten hükümet toplumun huzuru için mücadele vermekten acizdir. Bulduğu her kürsüde ‘paralel de paralel’ diyerek adeta kendine bir oyuncak edinen ilgililer, toplumu paralel safsataları ile hipnoz ederek var olan ekonomik ve sosyal çöküşü gizlemenin yeni liderliğini yapmaktadırlar. Bizler paralel diye başlayan cümleler değil çözüm odaklı cümleler duymak istiyoruz” diye konuştu.