Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan “Ekonomi Dünyası’’ programının konuğu oldu. Niğde’ye kazandırdığı yatırımlardan bahseden Başkan Akdoğan, yeni projelerini açıkladı.

Bu yıl içinde yapımına başlanan hal kompleksi ve sanayi sitesinden bahseden Başkan Akdoğan, Kızılca Deresi ıslah projesinde ve Kentsel Dönüşüm ’de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı.

Kanal A Televizyonu’nda gazeteci Atilla Arıkanoğlu tarafından hazırlanan Ekonomi Dünyası Programı bu hafta sonu Niğde’yi konu aldı. Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri açısından tanıtımının yapıldığı programa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da konuk oldu. Makamında Gazeteci Arıkanoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Akdoğan, son 8 yıl içinde Niğde’ye kazandırılan hizmetlerden bahsetti, yeni yatırımlarla ilgili müjdeli haberler verdi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz Pazar günü saat 17.00’de Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan Ekonomi Dünyası Programında, Niğde Belediyesi’nin yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha modern bir Niğde’ye kavuşmuş olacağız

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığı ile birlikte başlattıkları Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili müjdeli haberler verdi. Akdoğan, 6000 konutluk proje kapsamında 2500 konutun bu yılın sonunda tamamlanacağını, kalan 2500 konutun ise 2018 sonuna kadar teslim edileceğini kaydetti. Akdoğan, ‘’ 400 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla birlikte Kentsel Dönüşüm projesi tamamlandığında daha modern bir Niğde’ye kavuşmuş olacağız’’ dedi.

Sanayi sitesi taşınıyor

Başkan Akdoğan, şehir merkezinin içinde kalan eski sanayi sitesinin Hıdırlık Mevkii’ne taşınacağını da bildirdi. Akdoğan, eski sanayi sitesinde 157 dükkan olduğunu fakat yeni yapılacak sanayi sitesinde 368 dükkan yer alacağını ifade ederek eski sanayi sitesinin şehir içinden kaldırılmasıyla mevcut bölgenin sanayiden arındırılarak daha modern bir çehreye kavuşacağını söyledi.

Tünel projesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehir içinde yaşanan trafik sorununun Kayardı Vadisi’ne yapılacak olan Tünelle ortadan kaldırılacağını söyledi. Başkan Akdoğan, ‘’ Vali Konağı yokuşundan girerek Kayardı tarafından çıkacak Tünel projemizle hastaneye gidişi kolaylaştırmış olacağız. Bor Caddesi ve Derbent Mezarlığı civarındaki trafiğin yükünü hafifletmiş olacağız’’ diye konuştu.

Yeni hal kompleksi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yapımında belirli bir aşamaya gelinen Yeni Hal Kompleksi’nin bu sene sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Hal binasını şehir merkezinden taşıdıktan sonra o bölgenin rahatlayacağını vurgulayan Akdoğan halin olduğu bölgede yapımı devam eden Adliye Sarayı’nın da yine bu sene sonunda bitirileceğini açıkladı.

Kızılca deresinde yüzde 50 aşamaya gelindi

Niğde Belediyesi’nin Devlet Su İşleri’yle yürüttüğü Kızılca Deresi’ndeki ıslah çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldığını söyleyen Belediye Başkanı Akdoğan ıslah projesinin tamamlanmasıyla o bölgede ikamet eden vatandaşların şikayetlerinin tamamının ortadan kalkacağını vurguladı.

Olayları incelikle düşünen ve yürüten bir belediyeyiz

Niğde Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olduklarının da altını çizen Akdoğan Niğde Belediyesi aşevinde hazırlanan yemeklerin 365 gün boyunca evinde yemek yapamayanlara belediye personeli tarafından ulaştırıldığını kaydetti. Başkan Akdoğan belediyeye müracaat eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen NİĞKART’lara hanenin ekonomik durumlarına göre puan yüklendiğini ve kartlarındaki puanlarla Gönül Kapısı maketten 12 ay esasına göre ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Herhangi bir şekilde zor durumda olan hemşehrilerinin yanında olduklarını belirten Akdoğan, ‘’ Vatandaşımızın ne sıkıntısı varsa bunu gidermek zorundayız. Sağlıkla ilgili sıkıntısı varsa sağlığına kavuşmasıyla ilgili çabalarımız oluyor. Hatta bir evladımızı üç kez Ankara’ya götürüp ameliyat ettirecek kadar olayları incelikle düşünen ve yürüten bir belediyeyiz’’ şeklinde konuştu.

Niğde’ye 400 yataklı bir devlet hastanesi yapılmasının 2017 yatırım programına alındığını anımsatan Başkan Akdoğan, ‘’ Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, sağlık bakanımız, valimiz ve ilimizin değerli milletvekilleri sayesinde Niğdemize 400 yataklı devlet hastanesi yapımı için yüksek planlama kurulundan karar çıkarıldı. İnşallah 2017 sonu gelmeden yeni bir hastanenin ihalesi yapılacak’’ diye konuştu.

Programda 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Akdoğan, 15 Temmuz’un sembol isimlerinden olan kahraman şehit Ömer Halisdemir’in adının meclis kararıyla Niğde’nin en büyük meydanına verildiğini ve şehidin adının verildiği meydana Ömer Halisdemir’in anıtının yapıldığını da kaydetti. Akdoğan şehir içindeki otobüslerin arka camlarına kahraman şehitlerin fotoğraflarının giydirildiğini de sözlerine ekledi.