Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan düzenlediği toplantıya, siyasi parti başkanları, STK temsilcilerini davet ederek Niğde için uzun vadede ve kısa vadede yapılabilecek hizmetleri konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gerçekleştirdiği Niğde için birlik toplantısına daha önce ziyaret ettiği tüm STK temsilcileri ve oda başkanları katılırken, toplantıya davet edilen AK Parti, CHP, MHP, BBP ve Saadet Partisi il başkanları arasından sadece AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç katıldı.

STK ziyaretleri tamamlandı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "30 Ekimde başlatmış olduğumuz tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, odalarımızı ziyaret etme onları dinleme programının büyük bir kısmını tamamladık. Bu ziyaretlerimizde görebildiğimiz eksiklikleri, ziyaretlerimiz esnasında gidermeye çalıştık ya da sonrasında toplantılar halinde bir araya gelerek sorunları gidermeye çalıştık" dedi.

Her türlü görüş ve düşünceye açığız

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Amacımız her türlü görüşe açık olmak ve bu görüşe yer vermek. Bir başka deyişle hedeflenen Niğde’mizin önceliklerine, proje üretmek ve yön vermek. Yani Başta Belediye ve siyasiler olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarımız tarafından yön verilmesi. Parti ayrımı sivil toplum kuruluşu ayrımı yapmaksızın herkesi ziyaret ederek istekleri dinledik. Parti ayrımı, STK ayrımı yapmaksızın herkesi ziyaret ederek bir topluluk meydana gelmesini amaçladık. Çünkü Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasilerimiz toplumun farklı katmanlarını bulunduğu mevkiiler aracılığı ile temsil eden kişiler. Siyasiler ve STK’lar da halktan aldığı bilgileri, tecrübeleri, istekleri, şikayetleri dile getirmek ve bu talepleri diğer siyasilere Milletvekilleri düzeyinde, parti teşkilatı düzeyinde, Valilik ve diğer kamu kurum ve kuruluşları düzeyinde dile getirmek. Sorunları ön plana çıkartarak toplantı bildirgesi haline getirerek siyasilerin ve STK’ların önüne yol haritası olarak koymak" şeklinde konuştu.

Amacımız Niğde için birlik ve beraberliği sağlamak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Benim amaçladığım hedeflediğim Niğde olarak birlik ve beraberliği sağlamak. STK’larımızla beraber siyasilerimizle beraber herkesle beraber bu beraberliği birliği sağlamak. Tek ses tek yürek olmak. Elbette siyaset seçime ramak kala yapılmalı, herkes düşüncesini projesini ortaya koymalı, bir yarış içerisine girmeli. Vatandaşın tercihi de sandıktan yansıdığı şekli ile ertesi gün zuhur etmeli. Yerel seçimler geçeli 7-8 ay oldu 4 yıllık bir süre seçimlere kaldı. Şimdi iş zamanı. Çekiştirme zamanı değil. Dolayısı ile biz de düşünce üretelim iş üretelim, proje üretelim ve hizmet edelim, birlik ve beraberliği ilimizde tesis etmek ve bununla ilgili Niğde’mize başta merkezi hükümetten yatırım getirebilmek hizmet alabilmek tüm amacımız bu" dedi.

Kent meydanı ve kapalı otopark

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kamuoyundaki merak edilen sorulardan bir tanesi Belediye önündeki otopark. Otoparkımızın imalatı tamamlandı bitirildi. Üzerinde görüldüğü gibi bir çalışma var. Yapılan ilatasyonun ucu tutmadığını gördük, aşağıya su taşıdığını gördük, işi verdiğimiz firmaya bununla ilgili para ödemesi yapmadık. Başka bir firma bulduk ve şu anda ilatasyonunu sağlıyoruz. Firmanın geçici teminatı duruyor eksiklikleri o paradan karşılayarak firmaya ona göre ödeme yapacağız. Otoparkımızı da yıl başından sonra hizmete açmayı planlıyoruz. Otoparkın ücreti konusunda yaptığımız görüşmeler sonucunda 10 saat ücretsiz 10 saatten sonrasının ücretli hale getirilmesi düşüncesi var. Yani 11 saat durduğunda 11 saatlik otopark ücreti alınacak. 10 saati aştıktan sonra otopark süresi sürenin tamamının ücreti ilk koyduğu andan itibaren hesaplanacak. Fiyat belirlenmedi fiyatın belirlenmesi ile ilgili de meclis kararı alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Parkomat uygulaması devam edecek

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Parkomat uygulaması ile ilgili Belediyemizin 3 yıl önceki yaptığı ihale süresi bitti. İkinci bir ihale yaptık. İhaleyi alan firma bize gelerek, ben yanlış hesap yapmışım bu fiyattan alırsam ben zarar ederim dedi. İhaleye girmek için 12 bin TL civarında bir teminat vardı sözleşme imzalanmayınca teminat yanmış oldu. Niğdeli bir firma değildi dışarıdan gelen bir firmaydı. Dolayısıyla yanlış hesaptan dolayı anlaşma yapmadı Belediyemizle firma yetkilileri. Yeni şartnamemizi hazırladık önümüzdeki ayın ortalarında yeni ihaleye çıkacağız ve parkomat uygulamasını devam ettireceğiz. Kamuoyunda yaptığımız araştırmalarda vatandaşımızın ve esnafımızın parkomat uygulaması ile ilgili memnuniyetini ortaya koyduğundan dolayı uygulamayı devam ettireceğiz" dedi.

Kentsel dönüşüm hızlı bir şekilde ilerliyor

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin birinci etabı hızlı bir şekilde devam ediyor. İkinci, üçüncü etapların ihaleleri de Mart ve Haziran ayında yapılarak tamamen projenin 2017 yılının sonuna kadar ikmalini sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Eski sanayi, yeni sanayi, marangozlar, hızarcılar, oduncular ve mermercilerin bulunduğu bölgeden kaldırılarak hıdırlık mevkiine kaldırılmasıyla ilgili proje çalışmamız şu anda devam ediyor. Hıdırlık mevkiinde marangozlar ve Demirciler odasına mensup bazı esnaflarımıza bir yer satışı gerçekleştirdik. Gıda toptancılarına Gıdacılar sitesi yapılmak üzere bir yer satışı gerçekleştirdik. Yine Demirciler Odasının mensuplarından yeni sanayide ve eski sanayide ikamet eden arkadaşlarımızın Belediye fidanlığı ve yetmezse fidanlık üzerindeki araziye sanayi sitesi yapımını gerçekleştireceğiz. Oda başkanımızla görüşerek bu çalışmayı sürdürüyoruz. Proje aşaması tamamlanmak üzere. Hiç bir arkadaşımızın bu noktada mağdur olmasından yana değiliz. Oradaki esnafımıza yeni yapılacak sanayi sitesinden iş yerlerini verme, dükkanları onlara kazandırma düşüncesindeyiz. Bu noktada oda başkanlarımızla görüşme içerisinde ve fikir birliği içerisinde bu işi yürüteceğiz. Dolayısı ile hem Selçuk Mahallesinden, Burhan Mahallesinden, Eski Saray Mahallesinin içerisinden eski sanayiyi, yeni sanayiyi, marangozlar, hızarcılar ve mermercilerin kaldırılması artık şehrimizin güzelleşmesi gelişmesi için önemli. Bölgede kamulaştırmalar da yapacağız. Eski sanayi ve yeni sanayi bölgesinden enkazı temizledikten sonra belediyeye gelir getirecek bir şey yapmayacağız. Mesire alanı, yeşil alanı, rekreasyon alanı şeklinde burayı düzenleyeceğiz. Şehrimizin nefes alan bölgesi haline o bölgemizi getireceğiz" dedi.

Tren yolu üst geçitlerle güvenli hale gelecek

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ditaş’ın altından demiryolu üzerinden bir üst geçit çalışmamızın projesini bizim yapmamız kayıt ve şartı ile Devlet Demiryolları Bölge Müdürümüze yolumuzu gösterdik. Projeyi siz işi biz yapalım dediler. Devlet Demiryolları 2. Bölge Müdürlüğüne projeyi kabul ettirdik. 2015 yılı yatırım programlarına aldılar. 2015 yılı içerisinde Devlet Demiryolları 2. Bölge Müdürlüğüne yani devletin imkanları ile üst geçidimizi yaptıracağız. Diğer yandan Devlet Demiryolları Tren Garımızın oradan bir üst geçit var. Oraya üst geçidin yapılması için projesini yine Belediye olarak biz yaptık. Bu üst geçidimizin yapımını da yine Devlet Demiryolları tarafından yapılmasını kabul ettirdik. Projeyi belediyenin yapması kayıt ve şartı ile üst geçidin alt geçit olarak yapılmasını sağlayacağız. 2015 yatırım yılı içerisinde oranında alt geçit olarak yenilenmesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Ticaret Borsası ve Ziraat odasına arsa tahsisi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hıdırlık mevkiinde Ticaret Borsası binası yapılmak üzere Ticaret Borsamıza 2500 metre bir arsa tahsis ettik. Ziraat odasının, süt ve damızlık birliğine aynı binada olmak üzere onlara da 2500 metre arsa vererek Kayseri çevre yoluna yani Atasanayinin üzerindeki bölgeye götüreceğiz. Bu isteği ziyaretlerinde talep ettiler" şeklinde konuştu.

Hayvan Pazarı ve Mezbaha

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Ticaret Borsası bünyesine yapmış olduğumuz mezbaha’nın ve hayvan pazarının çalıştırılmak ve işletmek üzere verilmesini planlıyoruz. Ticaret Borsası başkanımızla önceki gün yaptığımız görüşmede onlarda bir çalışma yürütecekler. Ne şartlarda verilebileceğine bakacağız. Yarı özel bir işletme olarak çalıştırılacak" dedi.