DİY-SEN Niğde Şube Başkanı Murat Dündar, Niğde’nin birçok bölgesinde caminin bulunmadığını belirterek, hayırsever vatandaşları bu ihtiyaç karşısında adım atmaya davet etti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Diyanet-Sen Niğde Şubesi 2. Olağan Genel Kurul Kongresi sonrası yeni yönetim basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında DİY-SEN Niğde Şube Başkanı Murat Dündar ve oluşturdukları yeni yönetim yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kendilerine oy veren sendika üyelerine teşekkür eden Dündar: “ Üyelerimizin bize olan güvenini Allah’ın izniyle boşa çıkarmayacağız” dedi.

Temel amaçlarının Niğde’ye hizmet olduğunu ifade eden Dündar: “amacımız Niğde’mize hizmettir. Haksızlığın karşısında dimdik durmaktır. Kurumumuzda yetkili sendika DİY-SEN olarak, zulmün, haksızlığın, adaletsizliğini, yandaşlığın karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Sendika teşkilatımızda yeni olduğundan oldukça zor ve yavaş ilerliyoruz. En basitinden bir doğum ve ölüm izni verilmesi bile sorun olmaktadır. Oysaki kanunlarımızda bu izin vardır. Milletimizin birlik beraberliğini, huzurunu bozacak her türlü girişimden uzak durulmalı. Her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu necip milletimizin mayası olan İslam ve onun değerleriyle oynanmamalıdır” diye konuştu.

İnsanlığın ilk kıblesi olan Mescidi Aksaya zalim İsrail’in yaptıklarının asla kabul edilemeyeceğine değinen Dündar: “ Bütün hassasiyeti olanları, duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu çağrı aynı zamanda; başta ülkemiz, Müslüman ülkelerin en acil zamanda irade ve güçlerini birleştirmelerini zorunlu kılmaktadır. Bizlere de diyanet personeli olarak büyük sorumluluklar düşmektedir. Dini mü bini İslam’ı anlatma ve uygulama arasında tezatlar olmamalıdır. Gün: sözü özü bir, yaşantısı bir, Hz. Ömer, Mevlana, Yunus, Hacı Bektaş-ı Veliler olma günüdür. Toplumun şekillenmesinde din ve din adamı faktörü göz ardı edilemez” dedi.

Dündar: “ Toplumun huzuru bizim huzurumuz demektir. İlimizde güzel gelişmeler olduğu kadar ihtiyaçlarımız, sorunlarımızda var. Serhat ilimiz birçok yerinde Camimiz, Kur’an kursumuz bulunmamaktadır. Bu ihtiyaçların karşılanmasında hayırseverlerimizi adım atmaya davet ediyoruz. Şirin ilimiz Niğde’nin giderek artan araç sayısından ötürü yayaların çektiği dayanılmaz eziyettir. İlgililerin çözüm bulmasını bekliyoruz. Biz Diy-Sen olarak bu ve benzeri ihtiyaçları ilgililere farklı zaman ve mekanlarda aktarıyoruz” şeklinde konuştu.