Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Bayraktar ve yönetim ekibi tanışma toplantısı düzenledi.

Tanışma toplantısına Genel Sekreter Dr. Hakan Bayraktar ve yönetim ekibi Niğde’de yayın yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile tanışma kahvaltısında buluştu.

Toplantıda konuşma yapan Genel Sekreter Bayraktar, Sağlık gibi bir alanda hizmet sunarken dinine rengine bakmadan hizmet sunarken kimin hangi makamda bulunacağı birinci öncelik olmaması gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter Bayraktar, ‘Devletimizin, hükümetimizin sağlık bakanlığımızın vizyonunu biraz açmak istiyorum. Sağlık sistemlerinin hastane öncesi sonrası hizmetlerinin geliştirilmesi, obezite, uyuşturucu ile mücadele, hizmet içi eğitimler, sağlık turizmi, engelli erişiminin koşulsuz sağlanması, geleneksel ve alternatif tıp uygulamalarının hayatımıza girmesi, sağlık insan gücünün yeniden planlaması, proje oluşturma, devletimizin milletimizin sağlık bakanlığımızın vizyonunu oluşturacak konulardır.

Niğde özeline baktığımızda bugün itibari ile Genel Sekreter olarak Niğde’de, sağlık gibi vazgeçilmez ve ilgilendirdiği hiçbir insanın bulunmadığı bir alanda, yönetimsel konuların gerek basının gerek diğer unsurların birinci öncelik bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu gün rahatlıkta yönetimsel konuları Niğde gündeminden yüzde 90 oranında çıktığına inanıyorum. Sağlık gibi bir alanda hizmet sunarken dinine rengine bakmadan hizmet sunarken kimin hangi makamda bulunacağı birinci öncelik olmamalıdır. Böyle bir alanda yönetimsel konular konjonktür gereği birinci öncelik olabilirdi. Yeni bir yıla biz bundan sonra hizmetlerimize odaklanacağız. Niğde’de var olan ne varsa bunun daha iyi işlemesini sağlamaya olmayan ve olabilecek gayretlerle buraya getirilebilecek. Niğdeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderebilmek için ne getirebileceğimize bakacağız. Olan imkanları daha iyi kullanacağız. Burada bulunmayan diğer yönetici arkadaşlarımla Niğdeli ve diğer vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz’ dedi.

Bor, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerinde inşaatı devam eden Hastanelerle ilgili açıklamada bulunan Bayraktar, ‘Niğde için ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Bunları ifade ederken hastane yatırımları Niğde’de devam ediyor. Nüfus ve diğer bazı konuları dikkate alırsak Niğde sağlık yatırımları açısından önde. Bununda şehrin büyümesine katkısını İnşallah ilerde göreceğiz. Hastaneler Bor’da 75 yataklı Ulukışla ve Çiftlik’te 30 yataklı hastane inşaatları devam ediyor. Bu bağlamda Niğde için çalışan bürokrat ve siyaset adamları, sivil toplum örgütlerine huzurunuzda teşekkür etmeyi borç bilirim. Özellikle bazı şehirler Kayseri örneği gibi, sağlık köprüsü kurmak istiyoruz. Normal standart sunulması gereken ayaktan hizmetlerde büyük şehrin büyük tesislerinde içinden çıkılamayan hizmetlerde biz büyük şehirlerdeki hastane yöneticileri ile protokollerle hizmet alış verişi içinde bulunacağız. Bizim de iddialı olduğumuz konular var. Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon binamızı çok önemsiyor ve ülke adına büyük bir kıymet olduğunu düşünüyorum. Ve biz orada marka oluşturmayı planlıyoruz. Bir sohbet konusu gibi söylemek gerekirse Bor Devlet Hastanesindeki Ortopedi Biriminde önemli ameliyatlar yapılmaktadır. Ve bunların geliştirilmesi gerekiyor. Bor Devlet Hastanesi inşaatı bittiğinde yanında fizik tedavi hastanesi de bulunduğundan ortopedik bakımdan orası önemli bir hale gelecektir. Çalışkanlığı birinci prensip haline getirmiş bir ekibimiz var. Birinci önceliğimiz Niğde için çalışmak. Zaman içerisinde iddialı olduğumuz konuları somut örneklerle paylaşacağız. Fizik tedavi kapsamında Valilik tarafından bilgilendirildiğinizi bildiğim bir konu var. Çiftehan’da bir tesis yapılması ve içerisinde ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon yapılması gündemde var. O tabiat içerisinde böyle bir tesisisin varlığı güzel olacaktır. Bu bağlamda valiliğin ve özel idarenin yürüttüğü bu plana destek veriyoruz. Sağlık hizmetleri aile hekimlerinden, 112 istasyonlarına kadar yerinde çözüm için biz üzerimize düşeni yapacağız. Yerinde çözümler ve yerinde müdahale ihtiyacını azaltmak için elimizden geleni yapacağız.

Kamu hastaneler birliği olarak bazı teknik prensiplerimiz var harcama ve kaynak tasarruflarında az maliyet ve çok faaliyet prensibimiz var" diye konuştu.

Bayraktar son olarak, ‘Bu duygu ve düşüncelerle ve kulağıma gelen bazı menfi ifadeler hakkında doğruyu paylaşmak isterim. Niğdeli olup olmamak ne derece önemli bilmiyorum ama dışarıdan atama yapıldığı söylenmektedir. Niğde’ye dışarıdan gelen 2-3 kişidir. Aşağı yukarı 20-30 kişilik bir kadroyla çalışıyoruz. Doğru bilgiyi bizden duymanızda fayda var. Bizim gündemimiz bunları konuşmaktan ziyade tanışmak, Ocak ayında tüm kamu hastaneler birliği yönetimiyle daha geniş bir katılımla bir program daha gerçekleştireceğiz. Artık hastane yöneticisi ayrı, başhekim ayrı atama yapılmıyor. Bakanlığımızın prensip kararları neticesinde gerek Bor Devlet Hastanesinde, gerek Niğde Devlet Hastanesinde ve diğer hastanelerimizde yönetici başhekim ayrı ayrı değil. Sadece başhekim olarak görev yapmaktadırlar" şeklinde konuştu.