MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

The Garden’da gerçekleşen basın toplantısında MHP İl Başkanı Ali Güngör, ülke ve Niğde gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Gündemi ile ilgili Güngör şunları dedi ’Bilindiği gibi; AKP iktidarı süresince ülkemiz birçok alanda geri gitmiş, cumhuriyetle birlikte elde edilen kazanımlar ya yok edilmiş, yahut da büyük ölçüde tahribata uğramıştır. Bu iktidarla birlikte, ülkenin dev sanayi kuruluşlarında tutunda kıyılarına, orman varlıklarına, maden yataklarına kadar her şey satılmıştır. Buna karşılık vatandaş daha fakirleşti devletten yardıma almaya muhtaç vatandaş sayısı katlanarak arttı. Vatandaşın büyük kesimi yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi verirken ;Bakan çocukları ,enişteler, damatlar ve kısacası yandaşlar servetlerine servet kattılar. Bu süreçte yolsuzluk ayyuka çıktı. Kendilerini yasalar karşısında emniyete almak için iktidar gücünden faydalanıp anayasaya aykırı yasalar çıkardılar. Diğer yandan , bölücü terör unsurları ile bir masada pazarlığa oturarak devleti zaafa uğrattılar, devletin itibarını zedelediler. Bir açılım süreci palavrasıyla terörist karşısında güvenlik güçlerini etkisizleştirip teröristlere cesaret verdiler. Doğu ve güneydoğunun bazı illerinde devlet otoritesi büyük ölçüde zaafa uğratıldı. Adeta vatandaş terör örgütünün insafına terk edildi.

Açılım safsatasıyla , bölücü terör unsurlarına büyük tavizler verilmiş, terör örgütü her gün daha fazla taviz isteyerek azdıkça azmıştır. Devlet terör örgütü ve onun eli kanlı bebek katili elebaşı Abdullah Öçalan’la masaya oturtulmuş, şerefsizlik kabul edilmiş, devlet hiç olmadığı kadar zaafa uğratılmıştır. Terörist başı adeta bir demokrasi ve özgürlük kahramanı haline getirilmiştir. Verilen tavizlerle iyice azan bölücüler, kobani bahanesiyle isyan provası yapmış ,bayraklar yakılmış, insanlar öldürülmüş, kamu kuruluşları, bankalar, iş yerleri yağmalanmıştır. Bunun karşısında iktidar tam bir aciziyete düşmüş, gizli pazarlıklarla, taviz üstüne taviz verilmiştir. Aynı zamanda bu olayları bahane ederek , daha da otoriter bir yönetim oluşturacak kanuni düzenlemeler yapmaya koyulmuştur.

AKP iktidarı süresince ülke , her alanda büyük tahribatlara uğramıştır. Bu süreçte, milleti birarada tutan ne kadar milli değer varsa hepsi, ya saldırıya, ya hakarete uğramış ve ya yada anlamsızlaştırılmıştır. Bayrağımız yakılmış, istiklal Marşımız birçok yerde okunmaz hale getirilmiş, T:C: ifadesi kaldırılmış, Atatürk’e her yerde hakaret etmek meşru hale gelmiş, andımız kaldırılmış v.s. Milli harç çözülmüş ülke bölünmenin eşiğine gelmiştir.

Vatandaşın, içine düşürüldüğü geçim sıkıntısıyla boğuşmaktan ve yaratılan korku ve baskı ikliminin etkisi ile şimdilik sesi kesilmiştir.

Ancak MHP ve Türk milliyetçileri, tüm bu olayları yakından izlemektedir. Tahriklere kapılmadan, oynan oyuna gelmeden , yeri ve zamanı geldiğinde söylenmesi gereken sözü elbette ki söyleyecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın bu ülke sahipsiz değildir.

Artık bu işbirlikçi, onursuz döneme son vermenin vakti yaklaşmıştır. Türkiye kazanmalıdır. Türk Bayrağı ebediyen dalgalanacaktır. Türk Milleti hakkettiği onurlu yaşama düzeyine erişecektir. Bunun yolu da MHP iktidarından geçmektedir’

MHP Niğde il ve ilçe teşkilatlarında yaptığı yeni görevlendirmelerle birlik şuuru içinde yeni bir şevk ve azimle seçimlere hazırlandığını belirten Güngör: ‘MHP Niğde teşkilatı olarak hedefimiz, gerek TBMM de ülkemize, gerekse yerelde ilimize, en iyi hizmeti verecek, en üst düzeyde temsil kabiliyetine sahip, nitelikli, çalışkan kadroları hazırlayarak seçimlerde hakkettiğimiz başarıyı yakalamaktır.

Bu iktidar döneminde maalesef Niğde’miz hak ettiği desteği ve hizmeti alamamıştır. Yeni istihdam alanları açılmamış , yeni yatırımlar yapılmamış, verilen sözler lafta kalmış, şehir yerinde saymıştır. Bu 12 yıllık süreç içerisinde Niğde’nin milli gelirden aldığı pay , artmadığı gibi, yüzde 12 oranında azalmıştır. Bu bakımdan, kalkınmak ve gelişmek için , oy vermek seçip göndermek tek başına yetmiyor. Nitelikli, vizyon sahibi ve Niğde’ye hizmet sevdasıyla yanan siyasetçilere ihtiyaç duyulmaktadır’ şeklinde konuştu.