Niğde Valiliği ve Niğde Tüm Muhtarlar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında Muhtarlara eğitim verildi.

‘Katılımcı Demokrasi ve Çağdaş yönetim anlayışı temelindeki etkin Muhtarlık eğitimleri verilmesi ve Niğde Muhtarlar Çalıştayı düzenlenmesi projesi’ adı altında yapılan çalışmalarda Muhtarlara önemli bilgiler verildi.

Proje kapsamında Muhtarlara Temel bilgisayar eğitimi, Sosyal medya eğitimi, Devlet mallarının korunması, Türk idari yapısı, Yazışma teknikleri, Sosyal yardım süreçleri, Kriz ve Afet yönetimi, Güvenlik ve Asayiş gibi konularda eğitimler verildi.

Niğde Atatürk ortaokulu toplantı salonunda verilen eğitimde İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Semineri İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Süreyya Güler Muhtarlara Asayiş konusunda eğitim verdi.

Yarbay Güler konuşmasında, ‘Jandarma ile Muhtarlar et ile tırnak gibidir. İç İşlerine bağlasalar da, Jandarmada kalsak ta biz hep etle tırnağın ayrılmadığı gibi bizde ayrılamayız. Jandarmanın güvenlik ve Asayiş hizmetleri sağlaması muhtarların, toplumun desteği olmadan sağlaması mümkün değildir. Biz çünkü herkesiz kapısına Jandarma dikemeyiz, herkesin ağırına Jandarma dikemeyiz bunların maliyeti çok yüksek onun için sizlerin desteği bizim için çok önemli’ dedi.