Niğde Belediyesi hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi için alınan 8 yeni araç Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen törenle hizmete girdi. Yeni alınan kamyonlardan birinin direksiyonuna geçerek meydanda tur atan Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak 8 yılda belediyemizde çalışan araç sayısını 70’den 160’a çıkarttık’’ dedi.

Niğde Belediyesi’nin araç filosuna kazandırdığı 8 yeni araç Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen törenle ve yapılan dualarla hizmete alındı. Belediye Başkanı Akdoğan meydanda bulunan araçlar dışında 3 tane daha araç alındığını fakat Devlet Malzeme Ofisi’nden 1 ay sonra teslim alacaklarını belirterek, "Bir paletli ekskavatör kazıcı yükleyici, cenaze aracı ve silindirimiz burada yok sanırım bir ay sonra teslim edilecek. Gelecek üç aracımızla beraber araçlarımızın bize maliyeti 3 trilyon gibi bir rakam oluyor’’ şeklinde konuştu.

Araç Sayımız 70’den 160’a Çıktı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan törende yaptığı konuşmada belediye araç filosunu hem yenilediklerini hem de sayısını iki katına çıkardıklarını vurguladı. Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak belediyemizde çalışan araç sayısını 8 yılda 70’den 160’a çıkarttık. Başta itfaiye müdürlüğümüz olmak üzere Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan kamyonlarımızın, iş makinalarımızın hepsini hem yeniledik hem yaşını gençleştirdik hem de sayısını iki katından daha fazlaya çıkardık. Oysa bizim nüfusumuz iki kat artmadı. Nüfusumuz bundan 8 sene önce 100 bindi şuanda yaklaşık 140 bin oldu. Araç sayımızı yüzde yüzden daha fazla artırdık’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Akdoğan geçmişte belediyede bulunan iş makinelerinden birçoğunun kiralama usulüyle çalıştığını belirtti. Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak kendi işimizi kendimiz yapabilecek duruma geldik. Geçmişte belediyemizde hizmet araçları olmak üzere birçok iş makinası kiralı olarak çalışırdı. Şuanda belediyemizde kiralık olarak iş makinası çalıştırmıyoruz. Araç parkımızın tamamı belediyemize ait araçlar haline geldi. Bu da belediyemizin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Şuanda hem maddi olarak hem de personel olarak güçlenmiş bir belediyeyiz’’ dedi.

Niğde Belediyesi’nin Borcu Yok

Niğde Belediyesinin borcu olmadığını belirten Akdoğan, "Belediyemiz her alışverişini peşin yapar hale geldi. Hatta hesabında zaman zaman birikimlerin olduğunu da söyleyebilirim. Bu bakımdan ender rastlanan belediyelerden bir tanesi Niğde Belediyesi’’ diye konuştu.

Faruk Başkanım Belediyecilik Yönünden Yüzümüzü Ağartıyor

Törende bir konuşma yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Başkan Akdoğan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Kavaklıoğlu, "Araçların çoğalmasından ziyade yenilenmesi de önemli belediyemiz ne lazımsa alıyor ve hizmete girmesini sağlıyor. Faruk Başkanım başta olmak üzere tüm ekibine teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Belediyecilik yönünden Niğde Belediyesi yüzümüzü ağartıyor. Bunda Faruk Başkanın büyük katkısı var. Kendisi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Araçlarında hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

Belediye Başkanımıza Teşekkür Ediyorum

Araçların hizmete alınması için yapılan törende AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen de bir konuşma yaptı. Özegen hizmete alınan araçların hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken, "2009 yılından bu yana değerli Belediye Başkanımız liderliğinde yeni bir Niğde hürriyetinin içinde yaşıyoruz. Niğde’ye uzun süre sonra gelen hemşehrilerimizin bize tabiri şu oluyor ‘Niğde çok gelişmiş, değişmiş ve Niğde büyükşehir havasına bürünmüş’. Buna katkı sağlayan hemşehrilerimize, Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımıza Yapmış Olduğu Katkılardan Dolayı Teşekkür Ediyorum

Vali Ertan Peynircioğlu yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:

"Belediyelerin başarılı olabilmesi için değişik şartların gerçekleşmesi lazım. Personel yapısının güçlü ve kaliteli olması lazım, araç parkının güçlü ve modern olması lazım, mali disiplinin iyi olması lazım. Bunlarında ötesinde bir vizyon sahibi yöneticinin olması lazım. Niğde son dönemde gerçekten gelişti ve değişti. En önemlisi gelişmesi. Çünkü bazı yerler değişiyor ama kötüye doğru gelişiyor. Niğde olarak bu yönden şanslıyız. Hem Faruk Başkana, hem ekibine hem belediye çalışanlarına Niğdemize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyor, bu araçların Niğdeli hemşehrilerimizin hizmetinde güzel işler yapacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından, dua edildi ve protokol üyeleri hizmete giren araçların kurdelesini kesti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da yeni alınan kamyonlardan birine binerek direksiyon başına geçti ve meydanda tur attı.

Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir. AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli katıldı.