Niğde Belediyesi engelli vatandaşlara akülü veya manuel tekerlekli sandalye vererek onların yaşamını kolaylaştırmaya, sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamaya devam ediyor.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne tekerlekli sandalye başvurusunda bulunan vatandaşların talepleri hemen yerine getiriliyor. Belediye önünde düzenlenen törenle 7 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri Belediye Başkanı Akdoğan tarafından teslim edildi.

‘Köy, Kasaba, İlçe ayırt etmiyoruz’

Belediye Başkanı Akdoğan belediye önünde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerini kendisi teslim etti. Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak vatandaşın her türlü ihtiyacında bugün olduğu gibi bundan sonra da destek olacaklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak aldığımız bir karar sonucunda Niğde’mizin 351 bin nüfusundan köy, kasaba, ilçe ayrımı yapmıyoruz. Belediyemize müracaat eden her kim olursa olsun manuel veya akülü araba kullanabilir belgesini sunuyorsa biz onlara bu noktada tekerlekli sandalyelerini veriyoruz’’ dedi.

‘Engelsiz bir Türkiye diliyorum’

Başkan Akdoğan, "Bugün 7 tane manuel arabamızı engelli vatandaşlarımıza yada engelli değil ama ihtiyarlıktan dolayı tekerlekli sandalye ihtiyacı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Biz bu noktada yine desteklerimizi sürdürüp vatandaşımızın dertleriyle, sorunlarıyla hemhal olmaya devam ediyoruz. Bugünkü programda bunlardan bir tanesi. Niğde’de ve Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza engelsiz bir Türkiye diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Tekerlekli sandalyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise bu desteğinden dolayı Başkan Akdoğan’a teşekkür etti.