Niğde Belediyesi, şehirdeki işsizliğe son vermek için, İŞKUR ve işadamları ile el ele vererek istihdama katkı sağlıyor.

İş arayanları ve işverenleri buluşturacak olan Niğde Kariyer İstihdam Merkezi kuruldu. NİĞKİM işverenlerin ihtiyaçlarına en uygun adaylara ulaşabilmeleri ve değerlendirme süreçlerine aktif destek sağlamak üzere Niğde Belediye Başkanlığı tarafından oluşturuldu.

Niğde Kariyer İstihdam Merkezi ekibi, bu çalışmaları yürütürken İŞKUR ve hizmet sağlayıcı iş ortaklarıyla, işverenler ve STK’larla yakın işbirliği içerisinde hareket edecek. İş arayan ve işverenlerin Niğde Belediyesine sözlü olarak başvuru yapmalarının yanı sıra www.nigde.bel.tr sitesi üzerinden de başvuru yapmaları sağlandı.

İşverene Eleman, Elemana İş

Niğde’de istihdamın artması için her zaman çaba harcayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak yeni bir hizmete daha imza atmanın gururu içerisindeyiz. 2009 yılından bugüne kadar Niğde’de istihdama katkı sağlamak adına Niğde Meslek Edindirme Kursları (NİĞMEK) kapsamında açtığımız çok sayıda kurs ile binlerce kişinin meslek edinmesini sağladık. İstihdamın şehrimiz ve dolayısı ile ülkemiz için ne kadar önem taşıdığı herkesçe bilinen bir gerçektir. Yeni dönemde de şehrimiz için yeni hizmetlere imza atmak kendimizi geliştirerek çalışmalarımıza devam etmenin sorumluluğu ve bilincindeyiz. Belediye hizmetlerini sadece fiziki yatırımlar olarak hiçbir zaman görmedik. Belediyeciliğin sosyal boyutunu da her zaman ön planda tuttuk. Bu kapsamda da iş isteyen ile işverenler arasında görev süremizce köprü olmaya hemşerilerimizi iş sahibi yapmaya evine ekmek götürmesine katkı sağlamaya çalıştık” dedi.

Niğde Kariyer İstihdam Merkezi (NİĞKİM)

Belediye Başkanı Akdoğan; “Yeni dönemle birlikte oluşturduğumuz ‘Niğde Kariyer İstihdam Merkezi’ (NİĞKİM) ile iş başvuruları ve işverenlerin eleman isteklerini bir merkezde topluyor, işverene de iş arayana da kolaylık sağlıyoruz. Burada ki birinci temel amacımız Niğde’mizdeki istihdamı arttırmak, işsiz kardeşlerimize iş sağlamaktır. Belediye olarak farklı farklı yüzlerce probleme çözüm üretiyoruz. Herkesin hayatının iyi olması içinde çalışıyoruz. Bunun temeli olarak da işsiz olanların iş sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. İstihdama katkı sağlamak için uğraşıyoruz. Neden? Çünkü problemlerin başında işsizlik geliyor. Belediye’ye gelen ve istekte bulunanların çoğunluğunu iş talepleri oluşturuyor. İşsizlik dünyada bütün otoritelerin çözmek için uğraştığı bir konu. Niğde Belediye Başkanlığı olarak bizde bu sorunun şehrimizde en asgari düzeye inmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İşsiz ile işvereni buluşturan merkez NİĞKİM

Belediye Başkanı Akdoğan; “Niğde Kariyer İstihdam Merkezi, insanımıza verdiğimiz önemin ve sosyal faaliyetlerimizin ürünü olarak oluşturuldu. Niğde Kariyer İstihdam Merkezi (NİĞKİM) sıradan bir kariyer merkezi değil. İş arayan ile işvereni, işveren ile iş arayanı buluşturduğumuz şehrimizin istihdamına katkı sağlayacağımız önemli bir merkezdir. İşletmelerimizin personel ihtiyacını ‘yerinde’ yani Niğde’de karşılıyor, kendi alın teriyle, emeğiyle kazanmasını sağlıyoruz. Bu anlamda Niğde Belediye Başkanlığı olarak, İŞKUR ile ve en önemlisi Niğde’de faaliyet gösteren işverenlerimizle el ele vererek Niğdeli hemşerilerimizin istihdam edilmesi için çalışıyoruz. Hedefimiz; İş arayan işsizlerimizin mevcut donanımlarına, yeteneklerine göre iş bularak şehrimizdeki işsizlik oranını iş talebi isteğini asgariye indirmektir. Niğde Belediyesi olarak, NİĞKİM aracı işsize iş, işverene personel bulma organizasyonumuzun yanı sıra iş birliği güç birliği ve gönül birliği anlamında da Niğde için önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Şehrimizin istihdamına önemli katkı sağlayacak olan yerinde istihdam modelimiz Niğde Kariyer İstihdam Merkezi (NİĞKİM) hayırlı uğurlu olsun” dedi.