Niğde Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturduğu Sosyal Hizmetler birimi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin market alışverişi için NİĞKART uygulaması başlattı.

Niğde Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal kart ile ihtiyaç sahipleri anlaşmalı market şubelerinden alışveriş yapabilecek. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, NİĞKART’ın ihtiyaç sahibini rencide etmeyen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahiplerine tercih ettikleri ürünleri alma imkanı tanıyan modern bir sistem olduğunu belirtti.

Akdoğan, "Niğde Belediye Başkanlığı olarak NİĞKART projemiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile hayırsever kişileri buluşturmayı amaçlamaktadır. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." gayesi doğrultusunda yola çıktığımız projemiz ile ilk aşamada muhtaç insanlarımıza bir ekmekle de olsa yardım edilerek, hayrı bütün topluma yaymak hedeflenmektedir. Yardımlaşma ve dayanışmayı bütün topluma yaymak ve toplumun sorumluluk bilincini daha diri ve her daim canlı tutmak için bu proje geliştirilmiştir. Bu yapı hem kolay uygulanır olması hem de toplumun her kesiminin katılabileceği şekilde olması dolayısıyla tercih edilmiştir" dedi.

NİĞKART uygulaması hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Projemize destek veren işyerleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz arasında yapılacak olan protokol sonucunda ilgili işyerine NİĞKART sistemimiz kurulacaktır. Bağış yapmak isteyen hayırseverler Bağış Yap butonuna basarak şayet isterlerse GSM numaralarını da girerek ekmek adetlerini belirtecek ilgili işyerinin onayına müteakip bağış işlemlerini yapmış olacaklardır. GSM numaralarını bildiren vatandaşlarımıza merkezi sistem üzerinden teşekkür SMS i gönderilecektir. İhtiyaç sahibi vatandaş ilgili hizmet noktasına geldiğinde Belediyemiz tarafından kendisine verilen Niğde Belediyesi Sosyal Yardım Kartı (NİĞKART) ile rencide edilmeden sistemimiz üzerinden hakkı olan ayni yardımını ilgili işyeri yetkilisinin onayı sonucunda alacaktır. Sistem yapılan bütün işlemleri kayıt altında tutacak ve istenilen bilgilere anlık olarak ulaşılabilecektir. Sistem Web erişimi olan herhangi bir bilgisayardan ve Mobil uyumlu olup cep telefonlarından da takip edilip günün her saati izlenebilecektir" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım Kartından kimlerin yararlanacağı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Akdoğan, "NİĞKART tahsis edilecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız tespit edilirken, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün ev ziyaretleri, Muhtarlarımız, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer ilgili birimlerle yapacağımız işbirliği belirleyici olacaktır. Belediyemize müracaat eden ihtiyaç sahiplerinin tespitinde bütün detaylar incelenecek ve nihai olarak komisyon tarafından ayni yardım miktarı belirlenecektir" diye konuştu.